Hu & Hei 2016 (08.10.2016)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Bymarka
Arrangør: NTNUI
Land: Norge
Disiplin: Hu & Hei
Distanse: 38.84 km
Tid: 243:11
Hu & Hei 2016

Etter dårlig postvalg på Snuskeløpet var ikke utgangspunktet optimalt, med 2:39 opp til leder Isak. Men 3 minutter går fort på Hu & Hei, så jeg åpna med håp om å løpe meg opp, uten at ambisjonene for løpet ellers var skyhøyt. Likevel er det gøy å fullføre med stil, og har man dagen vet man aldri hvor langt det vil holde.

Starten var historisk rask, og etter godt tempo og raske veivalg på sti og vei, viste klokka snittfarten 4:55 min/km ved 3. post. Hadde fram til da løpt mest alene, men fått noen glimt av løpere som starta foran: Isak, Jonas, Paul og Rasmus blant andre. Likevel kunne det bare gå en vei fra 3. og inn: oppover. Stigningen til 4. kostet, og inn i posten var jeg for første gang skikkelig sammen med andre: Per, Jonas og Rasmus. Jeg og Jonas dro rundt til bålpost, og på dette strekket begynte jeg virkelig å tære på reservene.

Fra bålpost mot vending på hytta føltes jeg helt næringstom, men klarte heldigvis ikke gi meg selv noe annet alternativ enn å styrte 3 store glass med saft, og spise litt banan på vending, før jeg stappet og kvalm la utover på sisterunden i hæla på Per. Til tross for veldig beskjedent tempo gikk det en god stund før jeg begynte å komme meg, men da vi henta inn Jonas, og fikk litt luke på ham opp mot 7. begynte ting å gli bedre.

Siste del av strekket til 7. fikk jeg på ny en down, og begynte å slite alvorlig ved kryssing av en bekk. Jonas kom opp igjen, og da jeg og Per hadde valgt en ulik trase inn mot posten, ble det vi to som jobbet oss inn mot postflagget. Plutselig, omtrent i det jeg så postflagget på 7., virket det som om næringen fra vending kicket inn. Fikk nye krefter, og klarte å løpe oppover ut av posten, hvor vi hadde sett Per på vei ut ca 30 sek foran oss.

Fikk luke til Jonas, og selv om jeg hadde planlagt høyrefor Kvistlingen, så syntes jeg at jeg kom langt til venstre, og ombestemte meg av den grunn. Da jeg innså at jeg ikke var så langt til venstre likevel forbannet jeg det valget, men det var kanskje ikke så dumt likevel.

Nedover myrene mot sistepost begynte kramper for alvor å sette inn, og etter et tryn i myra ble jeg liggende i 10 sekunder og skrike med akutt krampe i venstre legg. Måtte reise meg opp og stå på beinet for at den skulle gi seg, og klarte heldigvis karre meg videre uten større problemer.

Inn i 8., som ble safet via bekken, var jeg nesten overbevist om at det gjensto enda en post før mål. Adrenalinet kicket demred inn da jeg så at jeg skulle til mål. Hadde ikke kontroll på verken Per eller Jonas på dette tidspunktet, me følte meg rimelig pigg, så dro på litt ut av posten.

I skiløypa oppover mot Henriksåsen så jeg derimot det jeg ikke ønsket å se: Per ca 40 sekunder foran meg. Etter god klyving, oppe ved Vintervannet, anså jeg avstanden som omtrent lik, men kunne her ikke se Per. Jeg hadde egentlig bestemt meg for å spare høyde ved å løpe nordsiden av Vintervannet, men ombestemte meg da jeg vurderte det som litt for langt. Siden beina var brukbare gikk høydemetrene sør for vannet ganske greit, og jeg kunne dra ut steget litt, i håp om å få øye på Per noe sted. Han så jeg derimot ikke før jeg var i mål: han kom inn et drøyt minutt etter meg, og hadde løpt nordsiden av Vintervannet. Herlig å ta hjem den duellen!

Et nydelig høsteventyr i en solbadet Bymark - så bra som Hu & Hei kan få blitt! Godt fornøyd med 5. plass på en dag hvor kroppen bare var OK, men alltid morsomt når man er pigg mot slutten av slike løp.
Vis kommentarer (0)
 
Hu & Hei 2016 (08.10.2016) Hu & Hei 2016 (08.10.2016)