Freidigstafetten (etp. 1) (03.05.2015)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Iladalen
Arrangør: SPKL Freidig
Land: Norge
Disiplin: Stafett
Etappe: 1
Distanse: 7.08 km
Tid: 38:12
Gj.sn. HR: 193
Maksimum HR: 201
Freidigstafetten - 1. etappe (NTNUI 51/D-51)

Skulle ta dette som god 1.-etappetrening, og jobba før start for å komme i et godt modus. På startstreken var jeg offensiv men avslappet, selvsikker og kontrollert.

S-1: Starter i bakerste rekke, så tar et rykk og er oppe i 3. posisjon. Slipper å måtte jobbe meg fram i terrenget, og ta risiko i utførløpinga til startpost. Bra. Har fin kontroll og stempler først på 1.

1.-2.: Høy fart ned til stien ved vannet. Tror egentlig jeg tar av lengre nord. Blir en bue litt langt syd, men henter meg inn. Nr 2 på posten.

2.-3.: Løper opp i tet på lysløypa, og er offensiv i trasevalget ut på veien. Løper sikkert, ned til stien tar av og inn. Rett i posten. Har fått luke, og føler ingen av løperne bak meg.

3.-4.: Får ikke helt taket på kurver og retning, noe som gjør at jeg går litt langt nord ut av 3. Tror egentlig jeg drar ovr ryggen på stien (var et tråkk der). Får ting til å stemme med kurver inn mot posten, og da sitter den greit.

4.-5.: Småskummel post, litt uoversiktelig kurvebilde, men bruker de nødvendige sekundene og tar posten greit. Fortsatt god luke. Føler de andre bak, men de har ikke kontakt.

5.-6.: Uhyre slitsomt strekk. Litt usikker på veivalg, men tar det som følger de greieste linjene. Må jobbe hardt oppover myrene, og merker at de andre kommer innpå. Tenker at de tar meg inn om de vilm og fokuserer på ikke å bruke for mye krefter. Snur meg i siste myra, og ser CP, og Mathias og Johan mot en annen gaflingspost. Tar posten godt.

6.-7.: Blir innløpt av CP, og vi ligger litt side om side. Finner en bedre trase enn ham inn i posten, og får litt luke.

7.-8.: God kontroll første del, men kommer litt høyt etter stien. Blir litt satt ut av at myra virker større enn på kartet. CP finner posten først, og jeg stempler rett bak. Mathias har hentet oss inn.

8.-9.: Tar inn de få meterne CP fikk på veien, og føler meg rå ned lia. De andre to på slep. Tar forskjellige linjer inn i posten, men jeg kommer først, rett opp søkket.

9.-10: Leder an, men suboptimalt ut på stien, så CP tar over kommandoen. Synes tempoet er høyt, og liger bak ham inn i posten. Mathias forsvinner på en annen gaflingspost.

10.-11.: Bak CP. Vurderer sti, men tenker det er defensivt. CP dundrer ned, og følger, tror det er lurt likevel. Svært høy fart (typ 2.40). Enkel og safe inngang.

11.-12.: Styrer på CP, og beholder god kontakt. Begynner å tenke på finish. Merkelig stemning i hodet, vurderer om jeg skal bestemme meg for å gå for etappeseier. Egentlig stritter jeg litt imot, det koster både energi, smerte og jeg er nødt til å satse litt (ikke nødvendigvis teknisk, men uansett gjøre en ekstra innsats). Argumenterer for at Lukas bare bak ha godt av å gå ut som nr. 2. Rekker ikke å tenke mer før vi er på posten.

12.-13.: Tankene fra forrige strekk er lagt til side, jeg har bestemt meg. Øyner en mulighet på stien hvor CP løper over snø. Løper 15 cm til side for stien, i lyngen, og fyker forbi ham. Offensiv og full av adrenalin hopper jeg over det siste hogstområdet inn i posten, som jeg vet hvor ligger fra oppvarminga. Stempler og ser meg ikke tilbake.

13.-mål: Redd for at CP skal komme opp, da jeg ikke føler meg så eksplosiv. Snur meg og ser ham ikke. Kan fly inn i mål, og veksle med Lukas.

God følelse dette her! Begynner å bli trygg på denne etappen, og viser at den rette mentaliteten begynner å sitte. Har 3. beste etappetid alle etapper, som er bra. Med litt mer overskud er nok også kroppen i knallform til neste helg! #6

Lukas, Jonas og Jon løp også, med varierende hell. Lukas, som løp sitt første o-løp, hoppa uheldigvis over nest siste post, men viste eller god moral og flere lovende takter, selv om noen av dem var i utakt.
Vis kommentarer (0)
 
Freidigstafetten (etp. 1) (03.05.2015) Freidigstafetten (etp. 1) (03.05.2015)