långa natten (04.05.2014)
Kategori: Konkurranse
Distanse: 20.66 km
Tid: 113:01
Etter fantastisk løping på etappene før meg, var jeg ekstra spent og gira før start, og veldig innstilt på å gjøre jobben. I vekslingsfeltet var det mange gode løpere og jeg gledet meg til å prøve meg mot det. Fikk også et tips fra Halvar om at Unger var en stødig mann.

Når jeg får kartet sier Øyvin at det kommer gode løpere rett bak, så jeg jogger til startpost mens jeg prøver å brette kartet. TuMe Unger og Omdal kommer forbi og jeg henger meg på. Løper lenge med disse og føler tempo er perfekt. Ligger stort sett bak og prøver å spare krefter og kutte svinger. Bruker litt tid på å få kontroll over orienteringen, men det blir bra etter hvert, og jeg føler jeg har god kontroll på hvor vi løper.

Veldig bra stemning og Hu og Heiing på publikumsposten, og vi forsetter som før. Glad for å være halveis, og føler at det forsatt går ganske lett. Mens vi er litt usikre mot 18 kommer en gruppe anført av Kratov og Ekeberg susende og vi henger oss på som best vi kan. Nå går det betydelig fortere. Ut på langstrekket til 22 går det veldig fort og det er så vidt jeg klarer å bite meg fast. Går litt bedre i skogen og jeg henger på til 24 før jeg ser at de andre glir sakte ifra på traktorveien mot 25. Kjemper det jeg kan, men må gi tapt. På dette strekket har jeg nesten ikke sett på kartet, og tror vi løper høyreveivalg. Men jeg får ikke ting til å stemme. Jeg løpper videre etter lyktene til de foran og ser at det er mange ledelinjer å ta seg inn på senere. Ved den store bekken mister jeg lyktene fordi jeg må stoppe opp for å finne overganger. Det frister ikke å svømme. Når jeg kommer til veien er jeg litt forvirret og bruker litt tid på å finne ut hvor jeg er.

Nå må jeg for første gang orientere helt selv. Er forsiktig inn i grøntfeltet og tar posten bra. Jeg blir litt sikrere på egen orienteringsenvne og det går bra videre. Tar et sikkert veivalg til 27, men utgansretningen er dårlig. Inn i posten møter jeg Unger og er glad for det. Bortover Soåsen går det greit, men litt sakte. Tenker at det viktigste er å ikke bomme. Jeg nøler litt, og vi svinger til 32 før det bare er å bruke siste rest av krefter på å komme seg til mål.

Er godt fornøyd med etappen, og det var veldig gøy nesten hele veien. Det hadde selvfølgelig vært bedre om jeg hadde klart å henge hele veien, men så god er jeg ikke. Bare å trene mer og komme enda sterkere tilbake neste år.

Når deg gjelder laget var det veldig gøy. Alle gjør jobben og resultatet ble kjempebra. Veldig kult å bli nr 34 og beste 2. lag. Det var bedre enn jeg hadde trodd. Men det viser at når alle på et lag løper gode løp blir resultatet veldig bra.
Vis kommentarer (1)
 
långa natten (04.05.2014) långa natten (04.05.2014)