Jukola 6. etappe (18.06.2017)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Harpatti
Land: Finland
Disiplin: Stafett
Distanse: 11.86 km
Tid: 66:10
Veldig spent før stafetten. Den siste måneden har jeg slitt med en kropp som har fungert dårlig. Føler at det fysisk stemmer ganske så greit på pre-campen. Vet i hvert fall at jeg kan springe stafett, og den gode opplevelsen fra 10-Mila er godt å ha med seg i bakhodet. Løper ut som 48. mann.
1. Åpner stødig. De to skrentrekkene nord for streken er tydelige. Posten spottes fra lang avstand.
2. Klar høyrepost. Litt unødvendig sving midtveis. Tar igjen et par løpere inn i posten.
3. Seigt opp lia. Inn i posten blir jeg veldig nølende, klarer ikke helt å få taket på de gule gatene. Posten åpenbarer seg til slutt.
4. Så strekket på storskjermen før start. Går for venstreveivalget siden det innebærer minst risiko, og du får en veldig god inngang. Prøver å spare krefter opp åssida. Gutser på bra fra toppen og ned. Stor stein og kolle plukkes inn mot posten.
5. Kurs til veien. Følger et tråkk over flata. Holder kanten bortover lia. Synes det er veldig diffust siste del, og nøler en del inn mot posten.
6. Legger meg litt til venstre og ledes fint inn i posten.
7. Klarer å stoppe klokka her. Ligger i hvert fall fint oppe på kollepartiene bortover.
8. Dagens fadese. Når jeg kommer ut mot kraftlinja ser jeg to løpere like foran. Blir ukritisk med i dragsuget deres en liten stund, sjøl om jeg vet at jeg egentlig skal ned en god del høydemetre. Fryktelig unødvendig feil. Taper 45-50 sek.
9. Greit.
10. Ute på veien blir en større gruppe samlet.
11. Eneste med min gafling her. Blir dratt litt ut av de andre midtveis på strekket.
12. Springer veldig godt her. Finner en fin trase på oversiden av skrentrekka. Posten lokaliseres ut i fra kolla vest for ringen.
13. Halvveis på strekket ser jeg gruppa med de andre foran meg. Er sammen med de på posten.
14. Begynner å kjenne kjøret. Tenker jeg må prøve å spare litt krefter på dette strekket, slik at jeg også har noe å kjøre med på slutten. Ligger bak i gruppa og lar de andre gjøre grovjobben. Første halvdel av strekket kunne nok ha vært gjennomført atskillig bedre. Har mer enn nok med å henge med på veigampinga på slutten.
15. Eneste med min gafling. Øyner en sjanse til å rykke fra resten. Kjører på ordentlig og tar posten klokkerent. Ligger og plukker kollepartiene bortover, og geleides inn i posten av den store steinen.
16. Bare å følge skrentrekken bortover. Mot slutten av strekket dukker Lahden Suunnistajat plutselig opp foran meg.
17. Kontrollerer i rygg på Lahden.
18. Greit første tredjedel, men så skjærer det seg. Er sliten og makter ikke helt å konsentrere meg tilstrekkelig. Blir bare løpende ukritisk i rygg på Lahden. Begynner etter hvert å ane uråd. Skjønner at vi må ha glidd ut til venstre. Taper nok rundt 30 sek her.
19. Veldig innstilt på å spikre den siste krevende posten. Legger meg fint i lia. Posten tas enkelt fra det markante søkket, hvor det også er en annen post. På posten er jeg igjen sammen med Lahden.
20. Trykker på bra.
21. Ligger bak Lahden. Løfte ikke blikket tilstrekkelig og følger et tråkk som kommer fram på stien. Blir en liten ekstra snurr.
22. Passerer Lahden og stempler akkurat foran.
M. Spurter bra og holder unna. Veksler over som 37. lag.
Må si meg utrolig godt fornøyd med denne etappen. Dette hadde jeg virkelig ikke trodd ut i fra den oppladningen jeg har hatt. Blir også veldig overrasket når jeg ser at jeg har 17 beste etappetid. Det er bare litt over minuttet opp til topp 10. Snodig hvor fort ting kan snu.
Vis kommentarer (0)
 
Jukola 6. etappe (18.06.2017) Jukola 6. etappe (18.06.2017)