10Mila 4.etappe (11.05.2015)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Skepptuna
Land: Sverige
Disiplin: Stafett
Etappe: 4
Distanse: 9.91 km
Tid: 54:59
4.etappe på NTNUI 2. Mikkel løp som en gud på långa og sendte meg ut i bakre del av tetgruppa på 50 mann.

S-1: Måtte bare følge med gruppa og ha kontroll på retning og kraftlinjepassering underveis. Rett i!
1-2: Har god kontroll fram til hogstfeltet før det grønne, og prøver å løpe langs vegetasjonsgrensa. Får ikke helt tak på den og skjener ut til høyre. Stopper idet det begynner å gå oppover og skjønner at jeg må til venstre.
2-3: Kurs ut til stiringen. Vurderer å ta slepet rundt det grønne, men føler det er tryggest å holde meg nærme strek og treffe stigningen der den er to kurver i stedet for en. De andre jeg er sammen med drar også gjennom det grønne, og gjør at jeg blir enda tryggere på valget mitt.
3-4: Bra!
4-5: Løper fort ut til stien og over på jordet. Så litt på å dra stien til venstre, men hele rekka foran meg løp inn ved jordesvingen så jeg fulgte etter. Løper på retning inn mot posten og prøver å lese på vegetasjonen uten at jeg får helt taket på det. Fortsetter fordi jeg er sikker på at jeg har god kurs. Kontroll med kollen med krysset før posten.
5-6: Bra retning gjennom det hvite og over myra. Har lyst til å løpe litt lenger til opp på kollen, men ingen av de andre følger meg. Kommer opp og ser et hav av småknudrete formasjoner, skjønner at her gjelder det å ha kontroll. Ser trehytta(krysset) og dreier fint ned mot posten.
6-7: Ser posten halvveis på strekket. Sjekker koden, skjønner at det er TV-post og at alle skal dit.
7-8: Sikter meg inn på nesa og slipper meg greit ned i posten.
8-9: Bra!
9-10: Gruppa skjener ut mot høyre før posten, men jeg har kontroll på steinen og høydepunktet nord i ringen og spikrer.
10-11: Prøver å løpe parallellt med vegetasjonsgrensa opp lia. Finner den lille stien og har kontroll på hjelpekurvekollen til venstre og den gule kollen med kryss. Kurs derfra.
11-12: En barnål klistrer seg fast inni halsen og får noen brekningshost, men må bare bite tenna sammen og løpe videre. God kontroll med myra etter stien og over kollen.
12-13: Frister litt å dra rett ned på det gule, men blir med klynga inn i det grønne. Synes det er fryktelig tett og prøver derfor å søke mot stien. Ser i ettertid at det bare ble enda mer bushing enn om jeg hadde fortsatt der jeg var på vei. Bestemmer meg for å løpe lenge på stien for å få en sikker inngang i posten. Får ikke helt tak på nesa, finner en post som ikke er min og blir litt satt ut, liten sving.
13-14: Tenker først å finne slepet nordvest for posten, men mens jeg busher gjennom det grønne løfter jeg blikket og ser den tydelige vegetasjonsgrensa (ikke å dette kartet) nordøst for posten og styrer mot den. Kommer ut på slepet, men ser ikke at det fortsetter nord for postringen og tror dermed at jeg er ved steinen vest for S-en. Løper litt nordøstover på slepet, men får ingenting til å stemme, og snur igjen. Kommer tilbake til steinen og skjønner hvor jeg er. Irriterende.
14-15: Krysser det grønne og kommer ut i det hvite. Speider etter posten, men ser den ikke. Kommer ned til myra og innbiller meg at jeg er ved den lille myra nord for ringen. Løper litt videre, men ser ikke noe post. Skjønner at jeg må ha kommet ned i myra, snur meg og ser posten.
15-16: Løper langs myra og krysser der den er ganske smal, litt sør for nordenden. Finner en post som jeg skjønner at må ligge på det lille høydepunktet nordvest for ringen. Det gir meg trygghet inn i posten.
16-17: Beiner på retning.
17-M: Spurter så bra jeg klarer.

Innmari morsomt å løpe ut så langt fremme. Synes jeg takler tempoet og orienteringa veldig bra fram til 12. Gjør noen kjipe feil når jeg blir sliten, som ødelegger totalopplevelsen noe, men må allikevel være fornøyd med eget løp. Jeg er for øyeblikket ikke på et nivå som gjør at jeg kan forvente bomfrie løp.

Hele laget løp stabilt bra gjennom natta og ut på morrakvisten, og det eneste som manglet var å slå Halden 2 i spurten om å bli beste andrelag.

Vis kommentarer (0)
 
10Mila 4.etappe (11.05.2015) 10Mila 4.etappe (11.05.2015)