Jukola (16.06.2018)
Kategori: Konkurranse
Land: Finland
Distanse: 17.54 km
Tid: 119:33
Årets andre store mål, Jukola med NTNUI. Selv etter en bra prestasjon på tio var vi sugne på å vise oss fram ytterligere, og laget var på papiret vel så bra nå som på tio. For min egen del hadde treningen gått vesentlig bedre enn før tio (der den var ikke-eksisterende) og jeg merket at form og fart ble bedre for hver uke. Med kropp som fungerte fikk jeg tillit på den lengste nattetappen, som før sesongen var av det jeg hadde sett for meg og trent mot.

Stor respekt for oppgaven både på forhånd og når jeg varmer opp, "alle" rundt meg er oløpere i verdensklasse og det er lett å føle seg liten i en sånn situasjon. Erfaringsmessig vet jeg imidlertid at når det er natt og stafett kan jeg henge med hvem som helst, og selvtilliten var derfor på plass før veksling.

Rasmus sender meg ut ca 2min bak i en klynge med Halden, Helsingin Suunistajat og Kalevan Rasti. Vet det kommer mange lag like bak, men har ikke helt oversikt. Blir giret av tanken på å løoe i tetstrid på Jukola side om side med gamleklubben Halden, men er jævlig opptatt av å holde i orienteringen fra start og ikke bli for ivrig.

1: Legger meg bak i gruppen, Thomas løper i et bra tempo og har ikke noe behov for å utfordre. Viker av stien tidligere enn de andre og blir alene inn i min gafling (C). Kjenner at jeg treffer bra, og blir ikke stresset når jeg havner alene, god tro på at jeg kan holde bra fart alene.

2-4: Relativt enkle poster, tar det lugnt og finner fram fint. Møter på Kalevan på 2post, men han bommer på neste gafling så blir alene igjen.

5: Krevende strekk, Thomas kommer bak på stien, og ser HJW ute i skogen når vi tar av. Vil egentlig mer rett på, men blir dratt med for langt venstre av de andre, som skal helt ut på veien. Skjønner imidlertid greia, retter opp og tar posten først.

6: Krevende strekk, men tar meg tid og har full kontroll. Ligger først, men de andre er rett bak.

7: Ganske lett, ligger på ryggene hele veien. De andre holder seg bak.

8: Ser fort at dette kan være en vanskelig post, og bestemmer meg for å ha full kartkontakt hele veien uavhengig av hva de andre gjør. Vi tar litt forskjellige traseer, men ser lysene deres hele veien. Inn mot posten kommer en stor klynge med Linne, Tyrving, Nydalen m.fl. Treffer posten fint.

9-10: Legger meg midt i køen, har god kontroll.

11: Blir med klyngen på høyreveivalg, men synes det går veldig tregt i lia, så når Nordberg drar opp mot hogsten følger jeg på. Der møter vi på SNO. Dette taper vi litt tid på, og når klyngene møtes er vi på halen igjen.

12: Litt sløv her og holder på å gå i feil gafling. Skjønner det kjapt og berger.

13: Møter HJW på hogsten og ser lysene til klyngen framfor oss. Burde nok bare ha løpt inn klynga her, men drar på eget veivalg rett på for å knappe noen sekunder. Ender istedenfor opp med å tape tid og mister de helt av syne. Er også dust inn i posten, der jeg snur og stopper på B-posten selv om jeg egt skjønner at dette åpenbart ikke er min, hadde kontroll.

14: Lett post.

15: Løper med Håkon, treffer posten bra. Merker at han viker av til egen gafling.

16: Skikkelig dårlig strekk. Først vinkler jeg elendig ut mot stien som betyr at jeg løper mye mer skog enn nødvendig. Deretter løper jeg midt imellom de 2 stiene inn mot posten, i en steinete li med elendig løpbarhet. Har nesten kontakt med Nydalen på posten før, men taper mye her.

17-19: Møter på Håkon igjen på passeringspost og løper med han resten. Han passerer meg inn mot sistepost og løper litt i fra i innløpet. Veksler som nr.9 4:32 bak.

Umiddelbart veldig skuffet over å ha tapt tid siste 15minuttene, men må egt være godt fornøyd med etappen alt i alt. Gjør meg ikke bort i konkurranse med djevelsk gode løpere, og har heller ikke spesielt mye tidstap. En trygg og god stafettetappe. 10 beste etappetid og har da mange veldig bra folk bak meg, så kan ikke forvente så fryktelig mye mer. Laget leverer stabilt gjennom, og en 12.plass er usannsynlig digg. La oss håpe dette bare er begynnelsen.
Vis kommentarer (0)
 
Jukola (16.06.2018) Jukola (16.06.2018)