10mila 3.etp (28.04.2018)
Kategori: Konkurranse
Land: Sverige
Etappe: 3
Et av årets absolutt største mål, 10mila med NTNUI. Etter en særdeles dårlig oppladning med sykdommen fra før em-testene som ikke ville slippe tak, var jeg usikker på start helt fram til dagen før. Kom til slutt fram til at jeg var i stand til å gjennomføre en OK etappe tross alt, og med 2 andre forfall siste dagen, ble jeg flyttet fra 6e til 3.etappe.

Olalai og Vegnaldo løper solid og jeg blir sendt ut som nr 16, 4:20 bak teten. Ting kjentes tålelig greit ut på oppvarming, og mot startpost åpner jeg hardt. Må vise kroppen hvem som er sjefen.

Orienteringen flyter på bra, plukker lag og skjønner at jeg løper bra, Til første tv løper jeg klart fortest av alle og har tatt inn mye tid. Fortsetter alright til neste tv, er i en fin klynge med blant annet Halden, Linne og Pan kristianstad, og har god kontroll teknisk.

På langstrekket tilbake begynner jeg å merke kjøret litt, men står på mitt veivalg når resten av klynga går opp tidligere.
Etappens store blunder kommer på neste post. Havner alene og blir nok litt stresset. Klarer ikke å få tak på noen ting nedover og får for meg at jeg er for langt nede, når jeg i realiteten er like ved posten. Blir en sving på ett drøyt minutt...

Koker i hodet, men klarer å roe meg og bestemmer meg for at jeg nå er nødt til å løpe optimalt inn. Møter på Emil som også har bommet inn i neste post, og vi dunker på sammen på langstrekket. Ser Pan Kristianstad foran oss på stien til 13 og husker at de har Martner på långa. Skjønner med gru at det blir nødvendig med et magadrag for å sende ut felde i god posisjon. Er helt på felgen på dette tidspunktet, men vi kommer oss opp og holder ryggen inn.

En bra etappe overall, tar 3 min på tet og veksler som nummer 6. Jævlig irritert over bommen min, hadde tatt igjen og løpt forbi Linne uti der så burde absolutt hatt mulighet til å veksle i tet. Det får bli på jukola, løp likevel en decent etappe. Må også nevne at jeg var helt idiot og klarte å gi felde feil kart, men siden han både har stafettrutinene og toppfarten på plass reddet han meg og løp inn klyngen som en kung tross litt ekstra venting.

Laget blir til slutt nr 16 etter en stabil stafett. Enkelte var misfornøyde med sine etapper, men overall må vi likevel være fornøyd! Spesielt sterkt å ikke falle sammen etter 2 forfall dagen før stafetten. Neste år skal vi topp 10!
Vis kommentarer (2)
 
10mila 3.etp (28.04.2018) 10mila 3.etp (28.04.2018)