Vårløpet (08.05.2016)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Frigården
Arrangør: Stjørdals Blink
Land: Norge
Disiplin: Mellom
Distanse: 6.26 km
Tid: 41:12
Tung i kroppen på oppvarmingen, men tenker ikke stort negativt på det da jeg har hatt den følelsen før, men følt meg bra i løpet. Føles riktignok ekstra tungt i dag. Veldig fint vær og sol. Terrenget virker fint fra arena. God sikt.

1. Skrur på GPSen først i det jeg står i siste startbås. Er nok derfor første strekk ser så rart ut. Trekker ut fra Veien mot stien. Ser aldri den mindre stien, men kontrollerer ut på traktorslepet. Løper av traktorslepet i svingen og løper opp ryggen. Har blikket rettet litt for mye fram og merker ikke først at jeg har passert posten. Merker det fort nok og slipper unødig stort tidstap. Hoster og harker litt opp til første og starten av andre strekket. Er noe som sitter i halsen, men det gir seg litt og blir bedre ut i løypa.
2. Kontrollerer langs myr og trekker opp ved skrentene. Jeg forventer at det skal være mye mer åpent inn mot posten. Er bra med skog der så jeg blir usikker og treg inn i post.
3. Usikkerhet på starten av strekket. Bestemmer meg først for "rett på", men ombestemte meg da jeg så hvor tungt det så ut. Snur ned mot veien. På starten av strekket blir det derfor litt irriterende tidstap. Gamper rundt og har kontroll inn ved myra. Ser i ettertid på strekktidene at det ikke er et forferdelig veivalg, men mangler fart.
4. Greit, men leser for lite inn posten. Løper til toppen av høyden over skrenten. Unødvendige høydemeter.
5. Prøver å trekke litt rundt og opp ved hogstet. Ser tungt ut å løpe rett opp, men ser i det jeg løper inn posten at jeg har løpt litt for mye rundt.
6. Kjører rett på. Klatrer meg opp småskrenter etc. Bruker alt for mye krefter oppover. Bruker to forsøk på å komme meg opp siste skrent kun for å se at jeg ligger et stykke ovenfor posten. Irriterende.
7. Valser meg gjennom skogen ut mot veien. Mister hodet ved veien og trekker noen meter til venstre med en gang. Går greit inn i posten.
8. Ok, men kurser svakt på starten og korrigerer meg inn ved å se at jeg ligger for langt til høyre på ryggen/nesa posten ligger på.
9. Velger høyre om vannet. Venstre var nok best. Første myra er tung og flere steder knekker man gjennom. Strekket går greit, men inn i posten blir det bom. Tror posten skal ligge bak første rygg og stopper opp for tidig. Kommer en løper som startet før meg ut fra høyre. Tenker at han har vært på posten og trekker ut mot hvor han kom fra. Skjønner etter litt at det ikke kan stemme. Hadde tross alt kontroll opp ved skrenten rett før posten. Snur om og får kontroll. Blir likevel mer en minuttet på hele strekket.
10. Litt unødvendig å trekke så mye til venstre på strekket, men treffer posten bra.
11. Tungt opp bakkene. Tar posten greit.
12. Lie konsist ut av posten. Velger absolutt venstre rundt. Så taper tid ved å løpe ut til stupet på starten av strekket kun for så å snu. Skulle løpt mer på og kuttet. Skiløypa/stien før veien er grisetung og det går tregt. Går fortere etterpå. Inn i posten går det bra. Leser fint på kurvene.
13. Dårlig kursing. Leser litt mer på kurvene og havner for langt til venstre. Er et tydelig tråkk på myra som kan se ut som en sti. Ser posten i det jeg kommer ut, men nøler litt før jeg løper bort.
14. Transportstrekk. Går ikke veldig fort.
Mål. Ikke her heller.

Habilt løp. Unngår de store tidstapene jeg har hatt på flere løp, men det er fortsatt mye å hente på kursing og konsentrasjon inn posten. Jeg må bli bedre på å ha en plan hele veien, ikke bare på strekket. Hvordan jeg skal ta posten må jeg bli bedre på. Går tungt og tregt. Kunne vært verre, men er ikke spesielt bra. Fint vær.
Vis kommentarer (2)
 
Vårløpet (08.05.2016) Vårløpet (08.05.2016)