KM Stafett (30.08.2015)
Kategori: Konkurranse
Distanse: 8.27 km
Tid: 53:37
Får et flott utgangspunkt fra Thomas og Hansi som sender meg ut i tet, med det jeg oppfatter som Järla og Nydalen like bak
1: Tar meg tid til å lese strekket godt og løper sti venstre for å ikke ta unødig høyde. Runder skrenten og får posten fint.
2: God kontroll i starten og følger sti til toppen og posten. Merker at jeg har en løper rett bak meg på de to første postene, men vet ikke hvem
3: Finner ikke riktig sti og havner for langt til høyre. Leser meg inn på myra, men tar meg ikke tid til å ta ut ny kurs, så fortsetter på samme retning og havner derfor for langt til høyre. Leser meg inn på stien og beiner tilbake i skrålia. Ca.30s bom.
4: Hodet er fortsatt på 3.post, men klarer etter hvert å nullstille meg og gjennomfører bra siste halvdel. Følte kartet mangla en skrent eller to her, men fortsetter til jeg ser posten.
5: Ser Nydalen ut av posten. Bruker stien i starten og kurser til nesa ved myra. Havner på motsatt side av myra enn den opprinnelige planen, og igjen tar jeg meg ikke tid til å legge ny kurs. Tror jeg løper til høyre for streken og vinkler derfor til venstre for å følge lia bort til posten. Ser ikke noe grøntfelt, og etter å ha løpt dobbelt så langt som jeg burde stopper jeg opp og prøver å lese meg inn. Ser en post på en stein, og ser bare steinene nordvest for posten som eneste mulighet. Raser derfor ned lia, men der er det heller ingen post. Stopper opp på nytt og leser at jeg er helt nede ved myra. 3minutter tapt! Forbanna, og jobber hardt for å nullstille meg.
6: Bruker stien i starten og holder lia bort til posten.
7: Ser ikke noe bedre enn rett på. Havner litt lenger høyre enn planlagt, men skjønner det fort og lukter på myra for å få sikker inngang i posten.
8: Svak høyre bue og følger kanten inn.
9: Ser umiddelbart venstre som et godt alternativ. Finner så en høyrevariant, men bestemmer meg for venstre ute på stien og dunker på. Har opprinnelig tenkt mer rett på, men havner lavt ved kryssing av veien og hopper over på nytt veivalg. Får posten bra.
10: Sti, høydepunkt, kolle inn mot posten
11: Vil ikke krysse stuprekka, så løper sti hele veien
12: Passer på å komme til høyre for stuper og følger søkket inn.
13: Planen er sti hele veien. Synes den kom tidlig og ser at jeg løp i et tråkk som ikke er kartlagt, følger nesa ut til posten.
14: Vurderer rett på, men ser at posten ligger lavt så må ikke klatre ved å løpe ned.
15: Klarer ikke helt bestemme meg, og havner på et høyreveivalg. Gjennomfører greit og bruker linja inn mot posten
16: Får ikke tak på terrenget, men holder høyden og plutselig er posten der
17: Tett skog, så blir løpende lenge på veien. Bruker trekket ned mot stien og tar posten fra krysset.
18: Liker inngangen oppe så velger høyreveivalget. Leser ikke kartet inn i posten, så taper noen unødvendige sekunder ved å ikke følge stien inn i posten.
19: Grei skuring. Sti hele veien.
M: Spurter!
Kjedelig å ikke forvalte utgangspunktet ved å miste Olle på 3.post og bli passert av Bojan og Anders på 5.post. Felles for bommene er at jeg sklir ut fra opprinnelig plan, og ikke tar meg tid til å legge en ny kurs. Stresser også for mye da jeg forsøkte å lese meg inn på 5.
Det positive jeg tar meg med fra løpet, er at jeg følte meg sprek fysisk og kunne trykke til i bakkene. På NM blir trøkket større og da må jeg skjerpe meg slik at jeg klarer å ta det mer med ro når alarmklokkene ringer og jeg er på vei til å skli ut.
Vis kommentarer (0)
 
KM Stafett (30.08.2015) KM Stafett (30.08.2015)