NM natt (18.09.2015)
Kategori: Konkurranse
Distanse: 9.45 km
Tid: 118:10
Gj.sn. HR: 149
Maksimum HR: 175
Løpet kan deles inn i tre deler: Start til 1., 1. til 7. og 7. til mål.

Del 1:
Rett etter startpost kommer ei jente og spør «unnskyld, kan du si hvor vi er?». Jeg tenker «fokus, Camilla, mitt lopp, min bubbla, fokus!» og løper videre. Hun henger på og når jeg stopper opp litt for å se på kart, kompass og terreng og sikkerstille at jeg gjør hva jeg skal, kommer hun igjen: «Unnskyld, kan du si hvor vi er?» «NEJJJ» sier jeg sint til hun og tenker «du ska inte springa NM om du inte klarar av det utan att fråga folk, ditt jävla pucko!»
15 meter senere starter jeg med bommingen. Takk.
Ser en post, og svinger dit. Ikke min, og løper ca tilbake til der jeg var før, men tenker at jeg ikke har kontroll og sikter på stien, og får heldigvis krysset og løper inn til posten.
Del 2:
Selvtilliten er long gone, og feilaktig tenker jeg at jeg ikke kan orientere på natten og må ta supersikkere veivalg. Står 20 sek i stikrysset og tenker, selv om det i grunn ikke er noe tanker i hodet. Stikker av stien ca 50 meter før planlagt, kommer til skrenten og tror det er en skrent i ringkanten (det er ikke noen skrent i ringkanten, reds. anm.) Skjønner straks hvor jeg er og tar posten. Ut av posten møter jeg Marianne (startet 3 min bak), som spør om jeg vært ved 2. Jeg nøler med svaret, men sier ja.
Til 3. fortsetter jeg tenke at jeg ikke vet hvordan man orienterer på natten, og skal ha sti. Løper 1 km lengre en strekket, men har kontroll da. Eller, når jeg skal ta av stien inn mot posten, gjør jeg det 50 m tidligere enn tenkt, og synes at det er litt vanskelig å skjønne kollene. Har nok en del flaks når jeg fortsetter og kommer til en ny kolle og tenker at her kanskje det kan være (og så var det det!)
4. post og til viss del 5. post er unntak fra del 2, da disse strekk fungerer ganske bra.
Til 6 er det langstrekk igjen, og jeg nøler i 3 min før jeg tar et veivalg. Dessverre vraket jeg det veivalg som Eva Jurenikova mener var det beste (løpe sti supersør, ikke synlig på tracking-kart).
Til 7. kommer jeg ikke over bekken (2 min). Lurer på å skifte veivalg, men får endelig en overgang og løper opp. Da kommer en jente i klassen fra Bækkelaget og jeg som allrede er litt lei tenker at jeg kan jo henge meg på. Men når vi kommer til dobbel-høydepunktene så er hun usikker på hvor vi er og løper feil retning, så jeg driter i å henge meg på mer og løper mot posten i stedet.
Del 3:
Etter 1:30 ute i skogen, og etter at ha tatt 7., «trillar polletten ned». Jeg begynner å orientere igjen, og det er ikke så vanskelig mer. Jeg planlegger strekken og gjør hva jeg har tenkt, til jeg kommer ikapp Marianne ved 13. Vi er sammen på strekket, men så kommer Hausken og ei Halden-jente og jeg tenker at det kan være gøy å henge litt på Hausken!
Det var gøy å henge på Hausken, men jeg klarte det ikke lenge og får syra. Syran setter seg litt i hodet også og Marianne kommer ikapp igjen og drar. Jeg tuller litt mot mål, men det er vel greit.

På del 1 har jeg 50 % lengre tid en den beste, på del 2 ca 90 % lengre tid og på del 3 50 % igen (og på denne delen er jeg bedre enn Fasting ;) )
Vis kommentarer (0)
 
NM natt (18.09.2015) NM natt (18.09.2015)