Jukola 4 etappe (17.06.2018)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Hälvälä, Hollola
Land: Finland
Disiplin: Stafett
Etappe: 4
Distanse: 10.02 km
Tid: 60:54
Løper 4 etappe på et sterkt lag. Vet jeg er sistemann inn på laget, og at min oppgave først og fremst er å gjøre et stabilt løp. Kult å følge med på gutta underveis og ligger etterhvert jevnt topp 10. Når Håkon meldes som nr 3 og nr 2 underveis på etappen blir det hele ekstra spennende. Kjenner nervøsiteten kommer i oppvarmingen, men tror ikke det nødvendigvis er negativt for meg. Litt småstressa siste 2 min før Håkon kommer da jeg surrer med å feste reservelykta.

Planen min før start er å bruke utløpet godt til å lese på de første strekkene, og finne første langstrekk. Ellers er planen underveis å alltid ha sikker utgangsretning og ikke være redd for å stoppe opp.

Går ut som lag nr 10, 4:30 bak tet, men kun 2 min opp til 2. plass.

Til startpost: Har nøyaktig plan til 1. post og grov plan frem til 5 post. Vet også at løypa ikke inneholder noe skikkelige langstrekk. Gjennomfører som planlagt frem til 5. post, noe jeg tror er lurt kanskje med unntak av 4. post.
1. Planen er å komme seg til enden av hogsten, sti og kurs fra stikryss. Er en god del kjappere å løpe sti i starten og tråkk videre ut hogsten, jeg finner ikke noe tråkk. Den siste kursen er også dårlig så går nesten 1 min inn i posten. +2 min til beste strekktid.
2. Har bestemt meg for å dra via det gule. Finner ut at skoggrensa i praksis er sti. Taper 36s til kjappeste, men greit fornøyd. Kontrollert inn i posten.
3. Sliter litt med å lese gropene helt i starten. +30
4. Skal ned til det flate hvite som jeg satser på er fint og lettløpt. Det er det ikke. Tar kurs fra drikkepost, som ikke er markert på kartet her. Skal til E, får med meg H underveis. Kunne kanskje utnyttet sti til venstre. Elers ser det også ut til at det er kjappere å ligge i lia under streken. Hadde ikke reagert på om de hadde kostet på seg noen grønne striper nede på flata. +1.27
5. +25 ok
6. Ikke helt fornøyd med hvordan beina svarer i bakken, kunne også utnyttet tråkk i starten litt bedre. Deilig å få kontroll med den gule gropa litt før posten. +31
7. Taper så mye som 1.01 til beste strekktid. Veldig sikkert siste fjerdedel, redd for å dra ned i feil grop.
8B. Full kontoll halvveis 2/3 på strekket. Mister den når den hvite gropa slettes ikke er hvit. Står stille og hever blikket. Ser det som må være skoggrensa i bakkant av posten og bruker denne til å få sånn halvveis kontroll. Deilig når posten sitter. +32
9B. Prøver å unngå de knodrete gropene så godt jeg kan. +28
10. Finleser hele veien. +28. Er plutselig rett bak en annen som løper 4. etappe, første jeg ser siden helt i starten.
11. Tar ryggen ut av posten. Jeg hadde egentlig tenkt til å runde, men ikke sikker nok på at det er best. Så når han foran løper ned i gropa følger jeg etter. Opp bakken på andre siden distanserer han meg, og i tillegg passerer Ivar Lundanes som har løpt rundt gropa. Irriterende når det viser seg at gaflingen er mer eller mindre over. Spørs uansett om jeg hadde turt å følge dem. +36
12. Finleser hele veien, skoggrensa viser seg å være fin for å få full kontroll. Går sakte. +44
13. Er først fristet til å runde, men ender med rett på. Burde nok fortsatt rundt. Løper mot TV-teamet i hogsten og har ikke helt kontroll. Ser ikke posten så går litt tid helt inn i ringen. +57
14. Skulle kommet meg opp på den flate ryggen i hogsten tidligere, kjappere der. +58
15. Får endelig løpe litt. Bra jeg runder gropa. +18
16. Rå heiing på 15. post. Kjører på mot 16, samtidig som jeg har god kontroll på stiene. Ser jo folk løper dit posten er, men ser ikke stein. Tror da de løper mot kolla. Går nesten halvminuttet, dagens mest unødvendige? +34, så farta frem til inngangen er god nok.
17. +15. Kontrollerer med grusplassen.
Spurten: Mitt desidert beste strekk +3s, kun 4 stykk som er kjappere. Deilig å se på tavla at vi fremdeles er inne topp 10. Veldig usikker på hvor mye jeg har tapt når jeg kommer i mål, vet jo at det ikke har gått spesielt fort.

Totalt sett: Med unntak av 1. post og 16. post er jeg godt fornøyd. Kunne løpt kjappere mange steder, men gjør som planlagt en sikker stafettetappe. Synes det var vanskelig underveis. Skulle gjerne hatt litt mer beining på furumo. Utgangsretningene sitter, og holder hodet kaldt og stopper opp der jeg usikker så det er fint.

Utrolig kult å følge laget videre, og at vi tilslutt ender i kampen om topp 10 og en 12. plass er helt rått.
Vis kommentarer (0)
 
Jukola 4 etappe (17.06.2018) Jukola 4 etappe (17.06.2018)