10mila 8 etp (04.05.2014)
Kategori: Konkurranse
Distanse: 16.1 km
Tid: 93:59
Rundt halv tolv hørte jeg av Maren at Magne på 4.etp hadde vekslet ca 1 min bak tet. Humret litt for meg selv og sovna igjen. Ble vekket av Øyvind ca. klokka ett som sa vi fortsatt var bra med, 6 min bak, at førstelaget lå litt foran og at Rasmus hadde gått ut rett før KOK. Fett! Spiste frokost i soveposen og slappet av til Rasmus var i mål etter et meget bra løp på longa. Fortsatt bare et kvarter bak rundt 30plass! Blir gira og glad.

Mye av løpet er bra. Bruker litt tid til førstepost på å brette kartet og fikse brødposen. Løper aleine stort sett hele veien og er mye usikker på om det går fort nok. Etter en elendig helg i Norwegian Spring så hadde jeg grunn til å tvile. 4.post: Hadde en følelse av at jeg lå litt langt til høyre, veldig diffust midtveis og finner en slags lysning i skogen etterhvert, som jeg tenker er kanten av det grønne. Ser stien og veit hva jeg har gjort. 20-30s. 6: Hadde tenkt å løpe høyre, men det var så deilig på veien at jeg fortsatte, lett inngang.
8: Hadde tenkt å ligge langs med de gule nesene men dårlig runding av den første kollen. Overrasket da jeg må til høyre ute på veien.
10: Hadde bestemt meg for dette veivalget på vei til 6. og angrer umiddelbart ute i myra. Tenker at nå må jeg bare minimere tapet ved å i det minste gå reint.
11. og 12. har lagt mange strekk i dette området og kjenner igjen hver kolle. Bryr meg ikke om steinene.
13: Dårlig utgangsretning. Løper langs et slep som jeg trodde gikk i kanten av myra.
15: Burde bare løpt over.
17: Ser posten, men tenker det er gafling og at det ikke er min. 15s.
18: Bra veivalg. Skjønner ikke helt kurvebildet inn i 18. Tror jeg brukte mye tid på å brette kart i dette partiet fordi jeg hadde brettet inn kodene innerst i origamien.
21: Litt usikker på om det lønte seg å følge veien så lenge.
Løper bra å sikkert inn til publikumspost bortsett fra S til 23. Har mistet evnen til å løpe på kompass tror jeg. Sola står opp i det jeg kommer opp mot 26. Det betyr at klokka er litt over fem. Begynner å regne på hvor langt vi er bak nå og hvor mye jeg har tapt.
27: Synes det ser dårlig ut rett på. Kanskje jeg skulle vinklet opp på stien med en gang, men så løp jeg i det svære tråkket til alle som løp rett på. Får en enkel inngang.
28: Veldig bra plan. Tenker som tophat og vil løpe normalt på kurvene og ikke 45 så løper oppe på toppen til jeg skal vinkle ned. Synes jeg har løpt så lenge i det hvite at når to løpere stopper opp i en post 15m før den riktige og sier shit, tenker jeg shit, jeg overdrev oppe på åsen og er langt til høyre. Tror det går 1,5min. Noob. Og sliten.
Bra spurt.

Tapte totalt 16min til Thierry og er egentlig fornøyd med mye av løpet og jeg gjør en del bra! Etter målgang var jeg glad for at jeg ikke tapte mer. Men jeg er fortsatt generelt skuffet over hvordan jeg i løpet av tre uker har rotet bort en fin vårform. Har en del å gå på når det gjelder kompassteknikk og fysisk form.

Helt rå løping av resten av laget sikrer oss 34.plass og vi blir beste 2.lag i 10mila 2014! Hele opplevelsen var derfor topp. Det feteste er at alle gjennomfører sikre stafettprestasjoner. Ingen bajasløping, bare tålmodig sikker orientering hele veien! Fett å følge førstelaget også og vi kommer til å ha mange gode lag på Jukola :)
Vis kommentarer (0)
 
10mila 8 etp (04.05.2014) 10mila 8 etp (04.05.2014)