“Gjertsenfaktoren”
I 1965 ble det laget en Hu & Hei løype som var så hard at bare 20 % av de 307 som startet klarte å gjennomføre. Einar Gjertsen var løypelegger, og han måtte tåle mange klager og høylytt kritikk i dagene som fulgte..
Etter opplevelsen i 1965 ble det besluttet at det aldri mer skulle legges en like hard løype igjen. For å kontrollere dette, og unngå et kappløp om å legge den hardeste løypa, ble det innført en gjertsenfaktor. Denne faktoren skal aldri være over 1,0, som er definert av løypa i 1965.
Gjertsenfaktoren defineres slik: (L*H) / (Lgjertsen*Hgjertsen)
Hvert år avsløres gjertsenfaktoren på morgenen løpsdagen.
[…] utgave var ikke enklere. 30km med en Gjertsenfaktor på 0.87. (Mer om Gjertsenfaktoren her) Rundt 300 spreke sjeler på startstreken, 20kg sjokolade i skogen. Trondheim bød på 10grader og […]
[…] “Gjertsenfaktoren” […]