Selvsagt vil du studere i Trondheim!

Skrevet av Rasmus lørdag 14. april 2012

Har du ennå ikke bestemt deg for hvor du skal studere til høsten eller er du usikker på om du har valgt riktig? Du har kanskje hørt om  Trondheims unike orienterings- og studiemiljø, men lurer på om det er noe for deg? Les mer og finn ut hvorfor Trondheim definitivt er Norges (og kanskje verdens?) beste by å bo i dersom du er student og o-løper!

 

Fjorårets kjekkeste juniorgutter

Trondheim er fra før av kjent som Norges beste studieby. Byen kan skilte med et svært rikt og variert studietilbud ved ulike institusjoner og  ingen andre steder finner du flere studerende o-løpere samlet på ett sted. NTNUI er med over 12000 medlemmer og 50 ulike undergrupper Norges største og mest allsidige idrettsforening og har treninger åpne for alle studenter, uansett aktivitetsnivå.

NTNUI Orientering er selvfølgelig den beste gruppa og vi har et godt tilbud til alle, fra breddeløper til elite.

Trening

Treningstilbudet for deg som student er unikt. Som medlem av NTNUI får du fri tilgang til to idrettsbygg med alt av styrkeapparater, tredemøller, romaskiner, klatrevegg og alle de andre undergruppene du vil delta i. I tillegg til det generelle tilbudet til NTNUI, har vi i orienteringsgruppa fellestreninger nesten hver dag.

En typisk treningsuke ser slik ut:

Mandag: Rolig langtur, ofte etterfulgt av styrketrening.  (ukas mest populære og sosiale trening, opp mot 70 deltakere, alt fra elite til mosjonister)

Tirsdag: O-teknisk i regi av kretsen på morningen, og intervaller på kvelden.

Onsdag: Morgenstyrke på Idrettsbygget Gløshaugen.

Torsdag: Ballspill på Dragvoll  og egen jentetrening

Fredag: Baneintervaller

Lørdag: Konkurranser, o-teknisk og/eller egentrening

Søndag: Langtur

Det passer selvfølgelig ikke å være med på alt for noen, men med så mange løpere i klubben er man aldri alene på en fellestrening. Og skal man ut på trening i egen regi, er det vanlig å sende ut et lite varsko på mailinglista ogruppa-bull så får man ofte selskap.

Samlinger

Noe av det beste med orienteringsgruppa er alle samlingene. Gjennom året får man oppleve mye morsomt. Selv om vi reiser på samlinger for å trene, står også det sosiale i fokus, og vi har det gøy på tur.

Skisamling på Bruksvallerna
I slutten av januar drar vi på skisamling i Bruksvallerna i Sverige. Der blir det mye skigåing, snørugby for de som vil og litt handling på veien hjem.

Vintersamling
I februar/mars drar de ivrigste på treningssamling et sted lenger syd i Europa. Her blir det både o-teknisk trening og deltakelse på lokale løp.

Tiosamling
Før Tiomila drar begge førstelagene med reserver til samling i relevant terreng i Sverige.

Påskesamling
Rundt påsketider blir det samling der både trening og det sosiale står i hovedsetet.

NM-samling
Før NM er det tilbud om å dra på samling i området der NM skal gå.

Helgesamlinger i Trøndelag
Vi har et par helgesamlinger rundt omkring i Trøndelag om vinteren/våren. Da drar vi ut mot kystområdene der det er litt mindre snø. Eksempler er Hitrasamling og Fosensamling.

Trondheim og NTNUI fra sin beste side

 

Studentby og o-kjøkken

NTNUI er en utrolig sosial klubb, og nesten alle o-løperne bor samlet på Moholt Studentby på o-kjøkken. Et o-kjøkken består av fire o-løpere som deler alt fra bad til brødskiver. At vi bor så nære hverandre fører til et ekstra sterkt samhold i klubben. Hvis man kjeder seg på kvelden kan man alltid ta turen innom et o-kjøkken for litt sladder, kake, en film eller noe annet gøy.

Fra Moholt er det kort vei til skolene uavhengig om du har tenkt å gå på NTNU Gløshaugen, NTNU Dragvoll eller HiST. Til sentrum tar det cirka 10 minutter på sykkel.

Dersom du ønsker deg inn på et o-kjøkken, husk å søke hybel på Moholt via SiT Bolig: http://www.sit.no/. Er man førsteårsstudent, er sannsynligheten stor for at man får plass, enten på Moholt eller en av de andre studentbyene. I tillegg må du melde fra til oss om at du ønsker å bo på et o-kjøkken. Send en mail til ogruppa-info@list.stud.ntnu.no. Kommer man ikke inn på o-kjøkken med en gang, vil det alltid ordne etter hvert.

 

Tiomila

Tiomila er for NTNUI vårens vakreste eventyr! Og med 3-4 busser fra Trondheim, egenprodusert Tioradio, innmarsj i en svensk by, egen grillvogn (alltid med varme burgere på grillen), eget brassband, drillpiker, egen NTNUI speaker, lystavle og ikke minst de mange dame- og herrelag som kjemper i teten og bredden, setter vi definitivt preg på den store stafetten. Du har garantert sett oss. Nå kan du bli med oss!

NTNUI stiller alltid med en stor gjeng på 10mila!

Sosialt

I tillegg til alt det sportslige som skjer i NTNUI Orientering, mangler det heller ikke på sosiale tilbud. Med så mange mennesker med forskjellige ambisjonsnivåer, sier det seg selv at det er nok å være med på. Noen av de årlige høydepunktene:

- O-dag ( O-gruppas årlige karneval).
- O-ball ( Hele o-gruppa i finstas på Studenterhytta, med legendarisk vorspielhopprenn og badstue før middag).
- NSM (Nordisk Stundentmesterskap. Bli kjent med våre svenske og finske orienteringsvenner i et ellevilt orienteringseventyr etter sesongens slutt!).
- Skisamling i  Bruksvallarna (Sverige) med herlige langturer og mye gøy.
Utenomsportslig gruppe arrangerer rett som det er sosiale festligheter som fotballturnering, koieturer, banketter og mye mer.

NTNUIere heier fra Odd-Bjørn i 5-mila i Granåsen

 

Studier

Trondheim har et unikt og svært variert studietilbud. Nesten uansett hva du planlegger å studere, finner du det her. NTNU er Norges fremste lærested for teknologiske og naturvitenskapelige fag. I tillegg tilbys det mengder av studier i ulike fagfelt. Fysioterapi, data, medisin, samfunnsøkonomi, psykologi, idrettsvitenskap, geografi, sykepleier, religion, kunst, historie, biologi og statsvitenskap er bare noen av de utallige mulighetene. Det er mulig å bli medlem av NTNUI selv om du studerer ved en annen studieinstitusjon enn NTNU. Det må da sendes en søknad til Hovedstyret i NTNUI. Ta kontakt med oss, så skal vi hjelpe deg.

Lenker til lærestedene:
Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, NTNU: http://www.ntnu.no/studier
Høyskolen i Sør-Trøndelag, HiST: http://www.hist.no/
Dronning Mauds Minne, Høgskolen for førskolelærerutdanning: http://www.dmmh.no/

Du vil trives som student i Trondheim, og du har fantastiske muligheter til å utvikle deg som elite-o-løper eller som en hobbymosjonist. Ikke glem studiesøknadsfristen 15. april, og husk på at du kan omprioritere frem til 1.juli.

 

Nå vet du litt om hva NTNUI Orientering står for. Skulle du være interessert i mer informasjon, nøl ikke med å ta kontakt med oss. Vi er veldig interessert i nye potensielle medlemmer, så dersom du enten er aktiv eller har lyst til å begynne med orientering (og samtidig har lyst til å studere i Trondheim), ta kontakt. Vi guider deg inn i et trygt miljø og finner ganske sikkert en hybel for deg også! Du kan lettest nå oss på e-post ogruppa-info@list.stud.ntnu.no eller facebook: NTNUI Orientering.

VI SES TIL HØSTEN!

Les mer i vår egen brosjyre!

2 tilbakemeldinger på “Selvsagt vil du studere i Trondheim!”

  1. Juniorløper sier:

    For et tilbud! Her kan man bli god!

  2. Juniorjente sier:

    Rått!

Legg igjen en kommentar