Informasjon om opptak høsten 2013

Følg oss på facebook: https://www.facebook.com/pages/NTNUI-Lacrosse/102092706548136. Informasjon vil bli postet fortløpende der.

 

Event for informasjonsmøte 29/8 kl 17.00: https://www.facebook.com/events/363280950467300/. Å møte direkte på opptak er også mulig. Følg med på facebook pagen.

 

Herrer opptak:

  • Mandag 2/9 kl 16.30 i Dødens Dal
  • Onsdag 4/9 kl 18.00 i Dødens Dal

Første halvtime går med til registrering og oppvarming. Ta med treningstøy og helst fotballsko. Det vil bli fysiske tester og tekniske tester. Kom helst begge dager.

Damer opptak:

  • Tirsdag 3/9 kl 15.30 i Dødens Dal
  • Fredag 6/9 kl 15.30 i Dødens Dal

Første halvtime går med til registrering og oppvarming. Ta med treningstøy og helst fotballsko. Det vil bli fysiske tester og tekniske tester. Kom én av dagene. Vi er spesielt på utkikk etter ny keeper.

 

Spørsmål rettes til:

lacrosse-leder@ntnui.no

lacrosse-kvinner@ntnui.no

 

Norgesmesterskapet 2013

21. og 22. juni ble siste runde i norgesmesterskapet arrangert. Dette var på Snarøya i Bærum, utenfor Oslo. Det var et veldig bra arrangement, til tross for et svært skiftende vær.

Herrene hadde et bra utgangspunkt da de toppet gruppen sin i Kristiansand. Gruppen i Kristiansand var en svært jevn gruppe med veldig høyt nivå. NTNUI, UiA Studs og Oslo Legends hadde alle like mange poeng, og det ble avgjort på målforskjell. UiA kom dårligst ut og røk derfor ut av sluttspillet. Samtidig skal det sies at Oslo og NTNUI havnet i en finale senere – noe som definitivt betyr skryt til UiA, som knakk et ubeseiret NTNUI i 2013. #skryttilUiA. Vår egen #23 Lars Rysst vant kåring for beste spiller under runden i Kristiansand! Jentene hadde ikke en like bra runde i Kristiansand og var preget av å ha med en liten og ikke toppet tropp. Dette var svært synd i og med at jentene spilte seriespill der hver kamp er tellende for tittelen. Et svært viktig tap for GSI var selvfølgelig ikke et optimalt utgangspunkt til siste runde på Snarøya.

Da er bakgrunnen dekket og vi kan begynne på go’-sakene – og søtsaker blir det, men det starter alltid med litt sursaker først. Jentenes første kamp på Snarøya ble utrolig tung. Det var tydelig at HiOA hadde jobbet hardere enn NTNUI siden studentmesterskapet i februar. Spesielt spillere #3 Berit Dalnoki og #9 Elyse Magnus imponerte stort. NTNUI erkjenner utklassing når det inntreffer og vi ble senket 15-3. Heldigvis hevet vi oss stort i den påfølgende kampen mot de blå fra Nydalen. Kommunikasjonen kom på plass, pasningene satt og generelt var de grønne mer å kjenne igjen. Kampen var utrolig spennende både for spillerne og for publikum. Vi fikk se herlig kvinnelacrosse, mål lekre som damer og konkurranseinstinkt som er et norgemesterskap verdig. Det ble veldig jevnt, men BI slo oss på målstreken. De har forbedret seg stort det siste halve året og har fått en jevn og god tropp. Den siste kampen ble storseier til de grønne mot det nyeste laget i turneringen, reglene ikke satt helt, men også disse har gjort store fremskritt siden Studentmesterskapet i februar. Det var tungt for jentene å komme på 4. plass etter å ha vært studentmestere i Norge siden februar, men lagene som er på pallen fortjente medaljene og NTNUI lover å komme sterkere tilbake neste sesong! For jentene ble det gull til HiOA, sølv til GSI og bronse til BI.

På herresiden var det mye spenningen knyttet til de dominerende regjerende mesterne, Oslo Legends, og ypplingene fra Trondheim, NTNUI. Oslo Legends har så og si nesten ikke tapt en kamp på norsk jord før året 2013. På den ene siden så hadde man sett at de to siste møtene mellom Oslo og NTNUI, i nyttårsturneringen og gruppespillet i Kristiansand, gikk i NTNUI sin favør og et troneskifte lå og ulmet. På den andre siden har Oslo alltid halt i land seiere når det virkelig har vært mye på spill – litt som Rosenborg i gamle dager. I semifinalen ble vi i grønt enige om at det er ikke noe som heter å spare seg til finalen, i frykt for å ryke ut. Det ble synlig på resultatet da NTNUI vant 15-3 over de hvite fra Norges Handelshøyskole. Oslo på sin side fikk trøbbel med BI Lions Lacrosse som imponerte stort og pustet Oslo i nakken 5-6 frem til 15 minutter igjen. Dessverre for løvene fikk Oslo opp tempo og tryggheten og viste hva som ligger bak 6 strake mestertitler. Stillingen ble 5-8 i favør Oslo. I bronsefinalen viste igjen BI hva de er gode for og tok bronse med stil. Da var det duket for finalen mellom nettopp dominante og erfaringstunge Oslo og nykommere og ypplinger NTNUI. Vi ble enige om å fortsette der vi slapp dagen før; halvveis i kampen ledet NTNUI 5-2, men målene kommer fort i lacrosse og det er en ubetydelig ledelse.

I lacrosse er det veldig strenge regler for hvordan ‘crossen’ skal være – dette for at spillet skal være rettferdig og at utstyret ikke skal være avgjørende. Det er også slik at trener har mulighet til å få kontrollert en utvalgt motstander sin ‘crosse’ i løpet av kampen. Hvis dette skjer rett etter et mål og crossen er ulovlig vil målet bli annulert. Oslo var skeptisk til en NTNUI-crosse etter et mål, dessverre for de svarte var denne crossen blitt kontrollert dagen før av NHH, men etter dette var det ingen tvil om at NTNUI også ville benytte seg av sin mulighet. Oslo Legends hevet seg og satte inn 4 ubesvarte mål som ga stillingen 5-6 minutter før slutt. Med 8 sekunder igjen på klokken og utvisning til Legends velger #22 Aksel Louis Legouy Kvaal å forsøke selv og setter inn utligningsmålet 6-6 som gir NTNUI en ny sjanse med 2 x 4 minutter overtid. Legends setter inn nok et mål for Oslo til stillingen 6-7, men her vil NTNUI ha kontroll av crossen. Denne crossen var også kontrollert dagen før og godkjent, men utstyret kan endre form ved hard bruk. En av lengdene som skal måles skal være 10 tommer (25.4 cm) og her ble det målt til 25.1 cm. I følge regelboka er alle feilmålinger ansett som usportslig feil og er verdt 3 minutter utvisning. Dette tilsvarte 3 av de siste 4 minuttene av kampen. Den detaljerte beskrivelsen er dels for opplyse om hva som egentlig skjedde, men også for å påpeke hvor lite som skiller disse to lagene – rettere sagt 3 mm. Etter å ha smelt ballen i stolpen 3 ganger i løpet av kampen fikk endelig #23 Lars Rysst marginene på sin side og satt inn 7-6 målet som sikret NTNUI gullet og kåringen som den mest verdifulle spilleren i hele Norgesmesterskapet.

 

Pur glede.

Mesterskapet har vært en braksuksess, ikke bare for NTNUI, men for Norsk Lacrosse. Arrangementet har fått massevis av skryt og vi håper dette når frem til NIF. Etter kampene ble det arrangert en bankett for alle lagene, dommere og arrangører. Inntrykket er at alle ca. 150 deltagere storkoste seg og stemningen mellom lagene var kun bra. Vi håper dette fortsetter å være tradisjon og at flere vil møte opp hvert år. Det vil selvfølgelig nå et punkt der vi er for mange for at alle kan samles, men der vi var nå har vi i utgangspunkt plass til rundt 550-600 deltagere. Jeg gleder meg til vi blir for mange, men det er vel ikke før rundt 2024, når lacrosse skal være med i OL igjen hvis alt går vår vei.

Nå er det landslaget som står i fokus. 24. og 25. juni møtte rundt 60 håpefulle opp til uttak på NIH ved Sognsvann for å vise hva de var gode for. NTNUI stiller i utgangspunktet 7 lovende spillere. Dette er #22, #23, #17 Lars Åmellem, #10 Armin Gharakhanloo, #9 Niklas Sparr Johnsen, #5 Andreas Baastad og #1 Brage Snartland. Dessverre hadde ikke #5 og #1 anledning til å møte i denne omgang pga. skade og ymse, men vi håper de får en sjanse ved et senere tidspunkt! Lykke til!

Innhøsting på våren.

I tillegg vil vi takke grenstyret for et skikkelig bra arrangement. Vi vil takke dommerne som kom langveis fra for å heve nivået på norsk lacrosse. Jakob Grossehagenbrock (GER), Niclas Björkman (SWE) og Peter Aiton (UK) gjorde alle en fenomenal innsats.

 

“I have been impressed by the level the still young Norwegian Lacrosse has already reached. Especially the final was highly competitive but still full of sportsmanship. Of course there are some things to work on like setting up a sustainable system for the education and management of referees. But I have no doubt that when the Norwegian Lacrosse community will keep up the pace and the passion in development, Lacrosse in Norway has a high potential for the future. Grow the game!”

- Jakob Grossehagenbrock, ELF Mens Referee

“Given the short time in development I was impressed by the attitude of the players in wanting to play but also their eagerness to develop as umpires recognising that the role of the umpire is to facilitate a game as well as keeping it safe. If the budding officials develop their umpiring skills as quickly as they have their playing skills then they have a bright future. [...]”

- Peter Aiton, ELF Umpire

 

#22 Aksel Louis Legouy Kvaal, leder og trener

Studentlekene 2013

Mellom 20. og 24. februar ble det arrangert studentmesterskap i lacrosse i Trondheim. Vi var svært heldige og ble tildelt den største hallen tilgjengelig; Hall D i Trondheim Spektrum. Denne hallen er 3 håndballbaner ved siden av hverandre. Det var med noe uro vi bestemte oss for å prøve å spille Field-lacrosse på parkett gulv inne. Da vi hadde fått markert banen og tribunene hadde fått stjålet sin del av plassen målte banen 70*40 meter. Det var liten midtbane, men angrepssonene var så og si riktig dimensjonert.

Det var påmeldt 6 damelag og 9 herrelag. Av disse stilte NTNUI to damelag og to herrelag. Begge andrelagene leverte gode resultater. Herrene ble mistenkt for å bruke førstelagsspillere på andrelaget fordi andrelaget spilte meget bra. Mest imponerende var det at damenes andrelag klarte å komme seg til bronsefinale, men tapte dessverre medaljen mot et sterkt HiOA Queens. Sterk prestasjon da mange av spillerne på andrelaget aldri har spilt en kamp før!

NTNUI 1 Herrer hadde mye å leve opp til da vi kom fra 2 strake seiere, både i Stavanger Box og i Nyttårsturneringen – og i tillegg nå var vi på hjemmebane. Det er ingen ting vi heller ville enn å la pokalen bli igjen i Trondheim. Gruppespillet gikk greit selv om det ble tidvis klønete lacrosse med mye billige turnovers. I semifinalen så det ut som vi skulle ha god kontroll på UiA Studs, men Studs våknet virkelig til live i siste kvarter og viste at de kanskje spiller den beste lacrossen i Norge. NTNUI 1 gikk videre til finale der vi skulle møte fjorårets studentmestere NHH. Finalen ble en av de mest spennende i norsk lacrosse noensinne. NTNUI hadde føringen på måltavlen så og si hele veien, men NHH holdt følge og satt inn 9-9 i siste omgang. Finalen gikk til Sudden Death, men det ble ingen ordinær Sudden Death med rask avgjørelse. Stemningen i salen var til å ta og føle på, og feilene satt løst da nervene hadde frynser som piggtråd. Med over 300 tilskuere på tribunenen var det for en gangs skyld noen som heide på NTNUI også. Jeg tror det ble talt 6 ballinnhav per lag før endelig NTNUI klarte å sette ballen i mål. Det var så jevnt at man nesten fikk dårlig samvittighet for å vinne, men denne gangen var det NTNUI som trakk det lengste strået. NHH viste enorm sportslighet og takket for kampen med et smil – et stort øyeblikk!

 

NTNUI Groundballs.

Både UiA Studs og NHH var gode nok til å ta gull. #8 Sars fikk pris som beste forsvarer.

Mange mennesker kom for å se hva lacrosse handler om.

NTNUI 1 Damer var noe nervøse før første kamp som var mot GSI Cubs – når de grønne basker sammen med bjørnene blir det alltid god kamp. Denne gangen var de grønne for sterke og tok seieren. Det andre laget i pulja, som bestod av bare 3 lag, var BSI Owls som var relativt uerfarne og med det var NTNUI 1, som gruppevinnere, kvalifisert direkte til semifinale. NTNUI 2 klarte seg i kvartfinalen og det var dermed duket for NTNUI 1 mot NTNUI 2 i semifinalen – ikke så veldig spennende for publikum, men et kampoppsett må følges til punkt og prikke. I finalen var det duket for storoppgjør mellom NTNUI og BI Oslo. BI Oslo hadde rocket alle kampene de hadde spilt og så farlig gode ut. Dessverre for økonomistudentene er ingeniørene svært dyktige i strategi. NTNUI la en taktikk for å ta ut BIs toppscorer og det bar frukter – med en 8-3 seier var altså jentene for andre gang studentmestere. Begge lagene spilte god lacrosse og finalen var en veldig bra kamp. Damelacrosse i Norge har aldri sett så bra ut!

Glade vinnerjenter ser alltid bra ut!

 

Damelacrosse ser bra ut: NTNUI 2 mot BI Oslo.

Foruten om øyeblikket da #23 Lars Rysst satt inn seiersmålet under Sudden Death i finalen var det ett annet øyeblikk som virkelig stakk seg ut – la meg beskrive det: Da herrenes NTNUI 2 havnet på 4. plass i gruppen sin var det klart for plasseringskamp mellom Grizzlies og NTNUI 2. Grizzlies hadde allerede gitt førstelaget en seig kamp med mange blåmerker, så forventningene var store til denne kampen. Grizzlies spilte best i perioder, men NTNUI 2 holdt følge – så og si. Da det var 1 minutt igjen av kampen på 30 minutter var stillingen 1-3 favør Grizzlies. Nykommer Magnus Nystad (#8) og mer rutinerte Pål Duus scoret to mål på under 30 sekunder og knøt kampen uavgjort. Kampen gikk da til Sudden Death, mao. første målet vinner. Dette varte i et par elleville minutter der hele tribunen stod i setene. Stemningen var elektrisk. Det dro ut og vi ble nødt til å finne på noe da vi allerede var bak tidsskjema. Det var da laglederne ble enige om at det eneste “fornuftige” var en såkalt ‘Braveheart’. Braveheart er vel det nærmeste man kommer straffekonk i lacrosse. Det er helt useriøst, men voldsomt underholdene. 1 keeper og 1 utespiller fra hvert lag spiller på en liten bane. Det starter selvfølgelig med en faceoff også er det bare å kjempe om seieren. Dette brukes noen ganger i mindre sommerturneringer fordi det blir fort avgjort og det er underholdende. Da NTNUI 2 tok “Nystad på 3, en-to-tre Nystad!” forstod vi at løpet var kjørt for Grizzlies. Det ble spennende, men Nystad vant til slutt ballen og sendte den i nettmaskene.

 

Er det et vinnerskudd vi ser der, Magnus Nystad?

 

 

NTNUI 2 stormer banen etter seier mot Grizzlies.

MVP kåring for herrer:

Aleksander Sars #8 UiA, Christian Sand #28 NHH, Alf Halland Nesse #33 HiOA , Per-Arne Winsnes Kvalvåg # 18 UiA, Ragnar Harr goalie BI Lions.

MVP kåring for damene:

Kine K. Ødegaard GSI, Viktoria Müller #27 BI Oslo, Benedikte Bentsen #27 GSI Cubs.

NTNUI vinner begge klasser, men får ikke en eneste individuell spillerkåring. Enten så er vi svært upopulære, eller så er lagene våre så jevne at ikke enkeltspillere stikker seg ut på samme måten. Jeg velger å tro det siste! Studentmestere for både herrer og damer, i tillegg vant undertegnede hardeste-skudd-konkurransen:

 

Rent bord.

 

Aksel Louis Legouy Kvaal, leder og trener

Stavanger Box Open 2013

NTNUI Lacrosse Herrer deltok på Stavanger Box Open 2013 i helgen 8-10 februar. Det var totalt 10 lag som deltok på turneringen. Som Norges største lacrosse klubb var vi da nødt til å stille opp mannssterke og det resulterte i at NTNUI representerte 3/10 lag. Vi sendte totalt 31 spillere inkludert 2 goalies ned til Stavanger.

Mesteparten av laget tok inn på en gymsal ved Universitetet i Stavanger. Her hadde vi senger, badebasseng, treningsrom, dørvakt, egen bar og flygel. Arrangørene, Redhawks og Storm, hadde til og med ordnet søte yatzi spillende jenter som holdt gutta med selskap. Det er skikkelig slitsomt å bo på gymsal, “sove” på hardt gulv og høre på snork, men teambuildingen man får ved å bo med lagkamerater er ikke til å kimse av.

Dette var en boxturnering der vi spillere 5v5 og med kun ‘short-sticks’. 1. laget var satt sammen av midtbanespillere og angrepsspillere fra A-laget. 2. laget var satt sammen av en del forsvarsspillere som vanligvis spiller med lange kjepper og noen midtbanespillere. 3. laget bestod for det meste av relativt ferske spillere.

3. laget var det mange som spilte sin første ordinære kamp noensinne, men det hindret dem ikke fra å ta en skikkelig nervepirrende seier mot Stavanger Storm. Ikke alle lacrossespillere er så priviligert at de vinner en kamp i sin første turnering noen sinne. Spesielt utmerket nykommer Peder Heien Langaard ved å ta ansvar på laget, levere et par viktige mål og av og til høre på hva treneren ba han gjøre!

2. laget leverte varene de er trent for – nemlig å spille knalltøft i forsvar, få en dose utvisninger og et par såkalte ‘gølvinger’. De vant én kamp i det ordinære gruppespillet, men leverte skikkelig god motstand for både BI Oslo og UiA Grizzlies. Det er vi veldig fornøyd med.

1. laget åpnet turneringen i kjent NTNUI stil (dessverre) og leverte en noe svak første kamp. Vi møtte turneringens favoritter UiA Alumni som bestod av noen rutinerte spillere fra landslaget. Spesielt landslagskeeper Erlend Hoel lagde mye hodebry da han var meget involvert i angrep slik at vi konstant var en mann i undertall. Vi tapte kampen som var rett og slett noe treg. Neste kamp var mot BI Bergen. De imponerte stort og slo UiA Alumni som vi tapte mot, noe som betydde at hvis vi tapte denne kampen så var vi så godt som ute av turneringen. NTNUI 1 med kniven på strupen viste seg å være et ugunstig møte for BI Bergen. Kampene startet med nedtelling fra 10:00 på klokka og tribunen sverget at klokka viste 09:59 da vi gikk opp i ledelsen og vi ga oss ikke før stillingen var 10-2. Det betydde at vi fikk et treveis oppgjør i gruppen der målforskjell ville være avgjørende – det viste seg å ikke være et problem for NTNUI da vi avsluttet gruppespillet med +35 mål i målforskjell. NTNUI 1 ble med det gruppevinner og møtte BI Oslo i semifinale – noe som gikk knirkefritt. Det var duket for rematch mot UiA Alumni i finalen.

Før finalen skulle bronsefinalen spilles. Her var det et noe redusert UiA Studs som ønsket at noen andre skulle spille. NTNUI 2 tok den jobben gladelig med hjelp fra to Stavanger Redhawksspillere. NTNUI 2 iførte seg UiA Studs drakter og storspilte mot BI Oslo sine reserver. Slik sikret vi det jeg liker å kalle en halv bronse.

I finalen var det altså tid for å revansjere tapet mot UiA Alumni. NTNUI 1 gikk opp i ledelsen 6-1 og man kunne tro at løpet var kjørt, men finalen viste seg å bli en svært het avfære. På banen ble det den vanlige dårlige stemningen vi kjenner igjen fra tidligere finaler. Det var mye stygg ordbruk, farlige taklinger og til og med litt klyping i puppen. NTNUI 1 klarte å ri av stormen og finalen endte på resultatet 9-6. Kampen ble takket for med et smil og det som skjedde på banen forble der – noe vi er alle glade for. Hvis man tar uerfarne dommere og blander det med en skikkelig fysisk sport så tror jeg man alltid får en litt for temperert finale. NTNUI 1 sikret seg seieren og har med det ytterligere befestet sin posisjon som et av de aller beste lagene i Norge. Å trekke frem enkelt spillere begynner å bli svært vanskelig på NTNUI 1, det er så mye positivt å si om hele stallen. Dette var en skikkelig lagseier der alle jobbet knallhardt for å ta en fortjent pokal. Likevel må jeg trekke frem #5 Andreas Baastad som har en magisk evne til å vinne ‘ground balls’ – selv når det er to mot en. Lagets MVP – fortjent! Interessant er det at vår nye goalie Martin Holter som begynte å spille rett før jul har Norges beste rulleblad når det gjelder turneringer. 2/2 turneringsseiere på under 6 måneder fartstid sier sitt. En ekte mester!

NTNUI 1 tok seieren og løftet pokalen.

 

Vi vil rette en stor takk til Stavanger Redhawks og Storm for å arrangere en glimrende turnering. Nå gleder vi oss veldig til alle samles i Trondheim for å kåre Norges beste studentlag i lacrosse! Det ryktes at en rutinert spiller ved navn Carl-Peter fra BI Oslo tar med lasermåleren sin til Trondheim. Vi skal ha ‘fastest-shot-competition’ før finalen på lørdag for å kåre Norges hardeste skudd!

Kjekkas #6 Morten Henriksen koser seg i ettermiddagssolen i Stavanger med det nye begeret sitt i hånden.

 

Aksel Louis Legouy Kvaal, leder & trener.

2012 – et jubelår for NTNUI Lacrosse

NTNUI Lacrosse har jobbet beinhardt gjennom 2012. Det har vært bevisst og målrettet jobbing med styrke, kondisjon, teknikk og samspill. Vi åpnet året med Norgesmesterskapet. I NM følte vi at vi ikke klarte å leve opp til et da ukjent potensial, på både herre- og damesiden. Herrene endte 5. plass og damene endte på 2. plass – av to lag. Etter sommerferien var det et svært tett program der vi skulle delta på både Rhinocup i Belgia og Bergen Challenge.

I Belgia imponerte begge lag, men finalene uteble og vi måtte nøye oss med 4. plass for herrene og 3. plass for jentene. I Bergen var det bedre, og jentene knuste til med gull og befestet sin posisjon som Norges beste damelag i Lacrosse – noe vi er enormt stolte over. Herrene leverte tidenes turnering og fikk mye skryt for fremskritt, men vi ble sendt til bronsefinale etter en jevn semifinale NHH, som senere vant finalen uten store vanskeligheter. Her tok herrelaget sin første medalje i NTNUI Lacrosse sin historie – et stort øyeblikk, men bronse har også en bitter bismak.

Herrene arrangerte en intern-turnering i november, Trondheim Lacrosse League, der vi delte inn i tre jevne lag. Dette var veldig gøy og god læring for alle nye, men de mer rutinerte spillerene ble også følelsesmessig involvert og det var tidvis ganske dårlig stemning på banen – noe som helt nødvendig for en god lacrossekamp. Totalt sett var vi enige om at det var et veldig vellykket arrangement. Finalen i TLL ble spilt på samme dag som julebordet:

 

Seiersrus på julebordet. Kaptein Kasper Van de Pontseele (#7) holder den store vandrepokalen og er medium fornøyd.

Dette ville jeg skrevet om vi hadde tapt nyttårsturneringen i romjulen. Heldigvis har det seg slik at den gikk svært bra. Vi slo regjerende Norgesmestere Oslo Legends i en finale med tidvis ekstremt høy temperatur. Med det sikret vi oss NTNUI Lacrosse Herrer sin første turneringsseier noen sinne.

 

Groundball-kaos rundt buret til Martin Holter. Brage Snartland (#1) planlegger å påføre smerte.

I 2012 har NTNUI Lacrosse gått fra å være ikke-eksisterende på damesiden til å være best i Norge. På herresiden har vi gått fra å være en helt middels klubb til å være gode nok til å få være med å konkurrere om de gjeveste titlene. Jeg kan trygt si at vi ser frem til 2013 og at det vil bli et spennende år for oss; spesielt med tanke på at vi skal arrangere studentmesterskap i Trondheim under Studentlekene 2013.

 

Godt nyttår!

Aksel Louis Legouy Kvaal, Leder og trener

Trondheim Lacrosse League 2012

NTNUI Lacrosse Herrer har med sine aktive 54 medlemmer nå blitt et stort nok lag til å kunne arrangere sin første internliga. Tre spillere ble valgt ut som kapteiner for hvert sitt lag. De tre kapteinene fikk velge spillere etter tur fra de 47 påmeldte spillerne. Dette viste seg å bli en nervepirrende kveld:

 

Niklas, Aksel og Kasper biter negler og velger spillere til lagene.

 

Lagene til TLL.

Kampene blir 3*15 minutter. Kampoppsettet:
  • Fredag 9/11 kl 16.15: Team So-Damn-High vs. Team Rocket
  • Mandag 12/11 kl 17.15: Team Fresh n’ Fly vs. Team So-Damn-High
  • Onsdag 14/11 kl 18.45: Team Rocket vs. Team Fresh n’ Fly
  • Fredag 16/11 kl 16.15: Finale #1 vs. #2
Etter kampene er ferdigspilt bærer det rett på julebord sammen med jentene. Her har vi 70 påmeldte. På julebordet vil det bli diverse kåringer og utdeling av en gigantisk vandrepokal til vinnerlaget. I tillegg skal alle spillere på bronse- og sølv-plassering ta med en six-pack med små øl til vinnerene av finalen.
Forhåpentligvis vil føret være bedre enn dette:
Aksel Louis Legouy Kvaal
Leder, NTNUI Lacrosse

Bergen Challenge 2012

NTNUI Lacrosse deltok på Bergen Challenge 10-14 oktober. Her stilte vi med 2 damelag og 2 herrelag.

NTNUI gjorde en generelt sterk prestasjon på fredag, spesielt på damesiden: NTNUI Ladies 1 spilte en uavgjort og vant de tre resterende, og størst av alt vant de mot rivalene HiOA 7-4! NTNUI Ladies 2 imponerte med seier allerede i første kamp, og holdt stødig spilling med tilslutt to vinn og to tap. Dameturneringen var et seriespill, og NTNUI Ladies 1 ledet det etter fredagen. På lørdag var det en kortere dag med bare 2 kamper per lag. NTNUI jobbet hardt i sin første kamp mot UiA Grizzlies (som førstelaget spilte uavgjort mot dagen før) og etter en jevn kamp stakk Grizzlies av med en 3-2 seier. NTNUI Ladies 1 måtte vinne over BI 1 for å holde overtaket på HiOA. Etter en nervepirrende kamp fikk førstelaget vårt inn noen mål i de siste minuttene og stakk av med seieren 8-6. Damenes siste kamp for helgen var mot hverandre og begge lag gikk ut 100%. Andrelaget startet med ledelse allerede i første minutt, men førstelaget stakk ifra etter hvert med en 12-3 seier. Utrolig bra spilt av begge  lag. NTNUI Ladies 1 tar gullet i seriespillet og kan med det kalle seg Studentmestere i damelacrosse i Norge. Gratulerer! Gull smaker godt! I tillegg til dette ble begge trenere stemt inn blant turneringens beste spillere på ‘All-Stars laget’. Gratulerer til Marte O. Skare og Juliet Myhre Nedza. Det er tydelig at jentene gjør noe riktig på trening!

NTNUI Ladies 1 under Bergen Challenge 2012.

 

Herrelagene: NTNUI 2 imponerte stort og vant 2 og tapte 2, noe som kunne sendt dem videre hadde det ikke vært for at de var i den eneste gruppen der bare 2/5 gikk videre i motsetning til 3/5 i de to andre gruppene. Goalie Fredrik Williksen gjorde en kjempe turnering tatt i betraktning at han begynte å spille i september. Andre spillere som utmerket seg var Kristian V. Rikheim (Cpt.), Brage Snartland, Magnus Bjørnstad og Magnus Størdal Lund.

NTNUI 2 under Bergen Challenge 2012.

 

NTNUI 1 åpnet svakt fredag morgen og klarte så vidt en uavgjort mot HiOA 1, men da NTNUI-dampveivalsen kom i gang til 2. kamp ble det en imponerende 6-1 jomfruseier mot BI Lions 1. Videre valset NTNUI 1 over all motstand og vant gruppespillet i det vi vil påstå var den desidert vanskeligste gruppen med 1. laget til BI Oslo, 1. laget til HiOA og 1. laget til NTNUI. Målforskjellen etter gruppespillet var imponerende 34-11. Det kan spekuleres i om vår guddommelige goalie Sigurd Huus-Hansen kan ta mye av æren for dette. I kvartfinalen møtte vi UiA Grizzlies, som vi har et spesielt godt forhold til. Vennskapet hindret oss ikke i å spille knallhardt og vinne 9-2. I semifinalen var det da duket for at turneringens to kjemper skulle møtes; NHH med gull i fjor, favoritter i år og ingen jevne kamper hittil i turneringen skulle møte NTNUI som hadde plutselig blitt sølvfavoritt. Kampen ble turneringens jevneste, det var enormt med tilskuere og stemningen intens i den lille hallen. NTNUI 1 gikk opp til ledelse 3-1, men NHH kom i gang etter å ha blitt tatt på sengen og svarte med 3-5 ledelse. NTNUI svarte igjen og hadde ledelsen 7-6 – 1:40 før slutt. NHH med en forrykende sluttspurt tok seieren 7-9. Finalen NHH mot BI Lions ble mindre jevn og her tok NHH seieren som forventet. I bronsefinalen mot UiA var det aldri noen tvil da NTNUI gikk på banen og leverte resultatet 1-8 etter 1. omgang. Kampen endte 4-10 og NTNUI sikret seg ved det sin første medalje rundt halsen noen gang samtidig som nok en jomfruseier over UiA. Samtidig fikk NTNUI for første gang en ‘Most Valueable Player’-kåring (MVP) da #22 Aksel Louis Legouy Kvaal ble stemt frem på ‘All-Stars’-laget for turneringen. Toppscorer  ble #23 Lars Rysst med hele 14 mål. Gratulerer NTNUI 1 med bronse. Bronse smaker litt dårligere enn gull, men vi legger oss flate for overmennene fra NHH.

God stemning i leiren da NTNUI 1 scoret 3 sekunder før slutt og sikret uavgjort mot HiOA.

 

Nok en turnering der hardt arbeid gir oss resultater. Studentlekene 2013 i Trondheim kan bli veldig spennende!

 

NTNUI 1 under Bergen Challenge 2012.

Klipp fra semifinalen mot NHH finner du på youtube: http://www.youtube.com/watch?v=r67Yi4qkzNg&feature=youtu.be

 

- Aksel Louis Legouy Kvaal, Leder NTNUI Lacrosse

Rhinocup 2012 i Belgia

NTNUI Lacrosse spilte Rhinocup i Belgia fra 28-30. september. Det deltok i alt 9 herrelag og 4 damelag. Her stilte NTNUI sterkest opp ved å være eneste lag med både herre- og damelag, foruten om vertene selv, Red Rhinos. Her er et bilde etter den siste kampen – både gutta og jentene har nok energi igjen til å juble over en god sportslig innsats, selv etter en særdeles usportslig innsats på festen dagen før.

Damelaget vårt var noe nervøse for nivået i turneringen, spesielt mtp at damelaget vårt har kun spilt i 1 år og veldig mange hadde bare 2 kamper under beltet. I åpningskampen tapte de stort mot GB Ducks fra Storbritannia. Dette ble “revansjert” med en heltedådig seier mot vertslaget og med det tok NTNUI Lacrosse sin første dameseier – noen sinne! Hurra! Et problem viste seg å være at dømmingen på internasjonalt nivå var et par hakk strengere enn hva vi har erfart i Norge så langt – noe som resulterte i en haug med utvisninger og et par kort i ymse farger. Dommerene gikk litt lei av røffheten til jentene fra Norge og begynte å slå veldig hardt ned på tekniske feil. Dette stoppet likevel ikke damene våre fra å knuse vertslaget for andre gang i bronsefinale. Jentene fikk medalje og den smakte godt! Gratulerer så mye! I tillegg hadde vi hele 3 jenter på toppscorerlista. Marte Skare, som er leder for jentelaget, kom helt opp på 5. plass!

Herrelaget kom i gruppe med Stuttgart (#2 i tyskland) og Iberians (10 spanske landslagspillere) og var med det noe nervøse. Spanskene gikk så langt som å si på facebook at hvis de tapte mot oss så måtte det være fordi de hadde glemt å ta med seg bena. Første kamp var mot spanjolene og de åpnet med en ‘fast break’ med påfølgende mål innen 5 sekunder fra fløyta gikk. NTNUI hevet seg og åpnet målkontoen – noe som resulterte i 5-3 seier til nordmennene. Videre skulle vi møte Stuttgart som mange hadde pekt ut som favoritter på forhånd. Det skal sies at goalien Stuttgart brukte ikke var fra laget deres, men var hentet inn som tidligere D3 spiller i USA. Det ble en duell mellom goalies, med mye forsvar og lite mål. Vår goalie, Sigurd Huus-Hansen, vant den duellen ved en helt ekstraordinær innsats og det ble belønnet med å bli kastet opp og ned i ‘gullstolen’ mens alle ropte navnet i kor. God stemning! Med dette vant NTNUI gruppespillet i sin gruppe og var da videre til semifinale. Før dette skulle det spilles plasseringsspill mellom alle gruppe 1-ere. Vi møtte da Area 51 (Skottland) og Sundbyberg Lacrosse (Sverige). Mot skottene leverte vi et krigekamp i god NTNUI-stil. Vi delte rom med skottene og ble da enige om at det var varmtvannet i dusjen som stod på spill i plasseringskampen. Vi tapte kampen 3-4 ved en scoring av skottene i siste spilleminutt. Mot svenskene var det lite krutt igjen i gutta og vi tapte 2-XX. Har ikke mye mer å si om den kampen enn at det var veldig god stemning både på banen og etter banen. Svensker og nordmenn kommer godt overens i turnering! Vi ble også mektig imponert over spiller #7 på Sundbyberg som scoret 21 mål, før finalen, og i finalen hadde han lekestue. Nummer 2 på scoringslista hadde rundt 10 mål til slutt. På lørdag kveld var det kjempefest før vi skulle grytidlig opp og spille semifinale mot romkameratene fra skottland. Svenskene var skråsikre på at vi skulle komme oss til finalen, men vi sløste vekk første omgang på nerver og dumme feil. NTNUI skjerpet seg i andre omgang og utlignet til 3-3 med få minutter igjen på klokka. Fløyta gikk på 3-3 og det var med det duket for ekstra omganger. Her besluttet dommerene pga trangt tidsskjema at vi skulle avgjøre på ‘golden goal’. Dette var noe uheldig for oss fordi vi fikk en utvisning 10 sekunder før slutt – noe som straffer seg på den måten at vi starter ekstra omganger med 1 mann mindre på banen i 20 sekunder og skottene får starte med ballen. Det var slutten på eventyret for oss og det var tungt å svelge. Vi var klare for å slå Stuttgart for andre gang og ta hjem medalje. NTNUI leverte sin beste kamp hittil i hele NTNUI Lacrosse sin historie, men det var ikke nok for å stoppe #11 fra det tyske landslaget som måket inn 4 mål, – 1 mål mer enn vi maktet å score og kampen endte med det 4-3 til tyskerne. NTNUI Lacrosse endte på 4. plass av totalt 9 herrelag og er fornøyd med det!

Hvis det skulle være noen tvil så var det Sundbyberg, som var #2 i sverige i fjor, som tok hjem gullmedaljen og den største pokalen.

Takk for det som jeg vil, uten å overdrive, kalle tidenes helg.

 

-Aksel Louis Legouy Kvaal, Leder NTNUI Lacrosse

Opptak høst 2012

Da er opptaket ferdig for både herrer og damer. Det var enorm interesse for begge lag og de heldige som kom seg gjennom nåløyet er:

Herrer:

Fredrik Blom (M/A)
Ole Hovland Rosenlund (D)
Kristoffer Foss (M/A)
Tor Braastad (D)
Tåle Strindler (M/A)
Espen Lode Tønnessen (M/A)
Olav Herstad (D)
Brian Murray (M/A)
Martin Bakke (D)
Anders Eide (M/A)
Fredrik Williksen (G)
Peder Heien Langaard (M/A)
Magnus Nystad (M/A)
Torgeir Rimstad (D)
Morten Lien (D)
Damer: 

Kristin Arnesen
Katinka Taule
Ane Tefre Eide
Sara Vinje Aalbu
Ingrid Engelsen
Ingrid Engeset
Linn Bakke
Solveig Kolstad
Marie Wingestad
Marte Venstad
Siren Bergslid
Solveig Aamlid
Andrea Langli
Emilie Engebretsen
Sofie Berge
Ingeborg Rønneberg
Natalie Berg
Kristin Nyland
Mona Granheim
Rosmarie de Wit

 

 

Informasjon opptak høsten 2012

NTNUI Lacrosse trenger nye spillere. Det forventes ikke at du har spilt før, men det kan være en fordel å være i god form og være kjent med lagidrett. Program videre:

Onsdag 5. september – Opptak for gutta. Oppmøte kl 18.00 i Dødens Dal. På opptaket vil vi teste dere i 1500 meter løping og noe styrke. FB event: https://www.facebook.com/events/189910111142111/

Hva vi har tenkt å ta opp:
6 defense
1 goalie
3-8 mid/attack

 

Mandag 3. og 10. september – Opptak for damene. Oppmøte 17.00 i Dødens Dal i treningstøy. Alle interesserte må møte opp på minst en av dagene. Her blir det et lynkurs i lacrosse, samt løping og spilling. Det blir også individuelle samtaler med alle. FB event:  https://www.facebook.com/events/398044456917544/ og https://www.facebook.com/events/354710481275985/?context=create

Hva vi har tenkt å ta opp:
15 spillere
1 goalie

We are in need of new players. We do not anticipate that you have played before, but it could be an advantage to be in good shape and be familiar with team sports. Upcoming events:

Wednesday september 5. – Tryouts for the men 18.00 in Death Valley. There will be physical tests including running (1500m) and strength. FB event: https://www.facebook.com/events/189910111142111/

Monday 3. and 10. of september – Tryouts for the ladies at 17.00 in Dødens Dal with training clothes. All interested must meet at least one of these dates. We will have a short introduction to lacrosse, running and playing. We will also talk individually with everyone. FB event:  https://www.facebook.com/events/398044456917544/ and  https://www.facebook.com/events/354710481275985/?context=create

 

Ellers er det bare å kontakte oss på lacrosse-leder@ntnui.no eller lacrosse-kvinner@ntnui.no.

Informasjon semesterstart høst 2012

NTNUI Lacrosse trenger nye spillere. Det forventes ikke at du har spilt før, men det kan være en fordel å være i god form og være kjent med lagidrett. Program videre:

 

Onsdag 29. august – Idrettskavalkade på Gløshaugen. Dette vil finne sted på gressplenen mellom hovedbygget og gamle kjemi. Vi vil være synlige fra 11-14 og svare på spørsmål. Det er bare å slå av en prat!

Torsdag 30. august – Informasjonsmøte. Vi vil fortelle om sporten og opptaket. Kl. 16.00. For gutta vil møtet være i R2 i Realfagsbygget. For jentene vil det finne sted i R8 i realfagsbygget.

Fredag 31. august – Gutta spiller kamp A- mot B-laget kl 16.30 for de som ønsker å se sporten i aksjon. Dette vil skje i Dødens Dal.

Onsdag 5. september – Opptak for gutta. Oppmøte kl 18.00 i Dødens Dal. På opptaket vil vi teste dere i 1500 meter løping og noe styrke. FB event: https://www.facebook.com/events/189910111142111/

Hva vi har tenkt å ta opp:
6 defense
1 goalie
3-8 mid/attack

We are in need of new players. We do not anticipate that you have played before, but it could be an advantage to be in good shape and be familiar with team sports. Upcoming events:

Friday august 31. – demonstration match in Death Valley (just below campus) 18.00.

Wednesday september 5. – Tryouts 18.00 in Death Valley. There will be physical tests including running (1500m) and strength. FB event: https://www.facebook.com/events/189910111142111/

 

Opptak høsten 2012

NTNUI Lacrosse trenger nye spillere. Det forventes ikke at du har spilt før, men det kan være en fordel å være i god form og være kjent med lagidrett.

Viktige tider å notere seg:

Idrettskavalkade 29. august. NTNUI sine grupper har stand mesteparten av dagen for å vise seg frem. Dette skjer vanligvis i EL-bygget. Kom og besøk standen vår og slå av en prat!

Informasjonsmøte: Her vil vi fortelle om sporten og laget.

  • Torsdag 30. august kl 16.00 – 18.00 R2 gutter
  • Torsdag 30. august 16.00 R8 jenter

Fredag 31. august 16.00. Oppvisningskamp i Dødens Dal. A- mot B-laget.

 

Ellers kan dere alltid henvende dere til lacrosse-leder@ntnui.no eller lacrosse-kvinner@ntnui.no.

-Leder

Opptak av nye spillere høsten 2012

Nytt semester nærmer seg og vi gleder oss til å ta i mot nye spillere.

Vi i NTNUI Lacrosse kommer til å være synlige på immatrikuleringen der svarer vi gjerne på spørsmål.

For herrer: informasjonsmøte for nye spillere blir 16.00 i R2 i Realfagbygget torsdag 30.08. Her vil vi fortelle om sporten, laget og opptaket for herrer. Vi håper så mange som mulig kan komme. Hvis du er usikker på om dette er en sport for deg eller bare litt nysgjerrig så kom innom!

Hoklie

-Lax out

Innledende runder til NM i lacrosse i Trondheim

Lørdag 21. april er det innledende runder til NM i lacrosse i Trondheim.
Her kommer det til å bli kjempestemning! Kommer du for å heie frem ditt favorittlag (NTNUI selvfølgelig) til NM?

Turnering på Snarøya 23-24 mars.

 

Leder ut.