Treninger

Antallet løpere på trening varierer gjennom høsten og vinteren, med opptil 90 deltakere på elghufsintervaller i høstsemesteret.

I høstsemesteret legges det opp fire-fem økter i uka, med tirsdagsintervall og styrkesirkel på onsdager som de mest populære i tillegg til langtur søndag formiddag og diverse rulleski-økter. Hver uke oppdateres treningsplanen som du finner på forsiden.

Litt mer om de faste øktene og noen andre godbiter:

Tirsdag

Da har vi intervalløkt. Denne foregår som løping, gjerne med staver, oppover mot Estenstadhytta. Dette er ukas mest populære økt, og har deltakere i alle kondisjonsnivå. Oppmøte for økta er på Store-P kl 19.00.

Ondag

Vi varmer først opp med en løpetur med spensttrening. Her er det gode muligheter for å få trent opp snerten i frasparket! Når høsten blir våt og kald trekker vi inn og har trappespenst. Oppmøte er ved idrettsbygget på Dragvoll kl 18.15. Kl 19.30 har vi styrkesirkel inne på Dragvoll. Vi holder til i gymsalen oppe. Her får man trent opp de viktige stabiliseringsmusklene som man trenger for å gå godt på ski.

Torsdag

Vi har som oftest intervall, gjerne rulleski. Gode økter som kan nevnes er 5*4 min fra Ranheim og opp til Solbakken, 5*8 min fra Ila til Skistua og intervaller i rulleskiløypa på Saupstad.

Lørdag

Det hender at vi møtes til intervalltrening igjen. Godbiter som kan nevnes er intervaller opp på Vassfjellet, eller kjettingrunder ved Bekken.

Søndag

Enten tradisjonell løpelangtur i Estenstadmarka, eller rulleski langtur. Gruppa som løper, løper gjerne samlet til Liaåsen, og der deles den ofte opp i en lang og en mindre lang runde.  Oppmøte er kl 10.00 på Store-P. Rulleskigjengen går ofte en runde rundt Byneset.Oppmøte stavne bru kl 09:00. En kjempefin måte å starte søndagen på!

Kjøring til trening

Finn ut hvem i gruppa som bor nærmest nettopp deg (se medlemslista f.eks. på nettet). Der står hvem som disponerer bil, så spør om å få sitte på. Det er vanlig å gi noen kroner for å sitte på med andre til trening og renn. 30 kroner tur retur er standard takst til Bymarka (tar ca 20 min). Kjøring til samlinger dekkes av langrennsgruppa. På langrennsgruppas fellestreninger er det vanligvis felles avreise fra Store P ved annonsert tidspunkt.