Femmila 2011/2012

Velkommen til åpent klubbmesterskap i 50km 24. mars 2012!

Det åpne klubbmesterskapet som også fungerer som offisielt VM i 5mil intervallstart går av stabelen den 24. mars 2012. Start og mål er ved Studenterhytta og første start vil være klokka 11.

Femmila ble en knallhard affære, dermed en ubetinget suksess.

Resultater
Bilder fra starsletta

Marit Vala ble klubbmester i 5mil etter å plutselig ha dukka opp på start, dermed måtte forhåndsfavoritten Kristin Antonsen se seg slått, men bare med knappe ni minutter. Det ble som vanlig en tett duell mellom Katharina og Sofie om den site pallplassen. Katharina knep den så vidt.

Den eneste som (nesten) klarte å holde farta til fiskebeinskongen Knut Anders Hatlen var Martin Hallberg. Dette gjaldt vel og merke den første runden. Martin gjorde som alle andre – han sprakk på andrerunden, men det holdt likevel til å bli klubbmester! Einar kapret tredjeplassen foran storløpere som Ole Ivar og Tomas. Det så imidlertid svart ut i Lindboeløypa på første runden. For etter at Tomas bare dunra over elva med skiene på, tok han neste igjen Einar med 2 minutter. På toppen av Lindboen passerte knut Anders og Einar bet seg fast og fikk etablert en luke igjen. Uheldigvis for Tomas slet han med kramper på andre runden og endte til slutt på 5. plass.

Alt klart for femmil

I kveld har femmilskomiteen med hjelpere vært ute i 3,5 timer og merka løypa. Det er mye snø, men noen steder har flomvannet gjort inngrep. Likevel trenger man ikke gå på skrapski. Løypa i sin helhet er i dag sporsatt med scooter og sporlegger. Spesielle ting å merke seg:

  • I Thorshaugløypa er det enkelte steder litt smalt og isete, men vi har spadd på noe snø.
  • Etter Klokktjern passeres en vei som nesten var helt bar. Her ble det spadd på snø, men man bør være obs her i morgen og evt. ta av seg skia.
  • I nedkjøringene etter Frøset er det litt smalt, men merka – hold venstre.
  • I bunn av bakken etter Frøset, før Granåsen er løypa lagt om pga flom, og vi går rett fram over brua mot Nilsbyen, og til høyre like etter brua. Det er merka. Merk også at veien som passeres før Granåsen så ut til å være grusfri, men isete i kveld.
  • I bunn av bakken før Marka har bekken gått over sine bredder. Her kan vi ta av skiene for å komme oss over. (regner med vannstanden har sunket litt) Se video under:


Minner om at starten går klokka 11 i morgen tidlig. Tidtakere er Henrik Aas og Stian Grann. Trekking av startnummer skjer på start ved Skistumyra klokka 10:45

NB! Det blir bare drikke og mat etter 25km og i mål, derfor anbefales det å gå med drikkebelte! På matstasjon serveres det saft, sportsdrikk, vørterøl, Anettes gulrotkake og sjokoladekake, samt tjukklefse og rosiner.

Snøen er våt og det er sugende føre så det gikk fint i nedkjøringene, gjennomslag til stavene var ikke et stort problem, men store trinser er å anbefale

KM5mila: Løypa er spikra! Én dårlig og mange gode nyheter.

Dagens dårlige nyhet er at snøforholdene over Geitfjellet og opp Rustadrenna er for dårlige til at det kan kjøres opp løyper der. De gode nyhetene er at det fortsatt blir 5mil, det blir fortsatt 2 runder på 25km, det blir fortsatt intervallstart og vi skal fortsatt gå opp Lindboeløypa.
Reserveløypa er meget snøsikker og alle grusveipasseringene faller bort. Start og mål flyttes nå til Skistumyra. Det blir fortsatt mulighet for garderobe/dusj/badstu på Studenterhytta. Det er live bilde fra start/mål-området herBeskrivelse av løypa i grove trekk:

  • 0-5km: Det starter lett, og man følger den kjente og kjære lysløypa til litt forbi Storsvingen før man tar en brå venstre og fortsetter ned mot Ferista til femstikrysset. Vær obs på siste nedoverbakke som er svært bratt.
  • 5-8km: Det neste partiet er tøft, man tar til høyre i Femstikrysset og får mange høydemeter stigning opp til Solemsåsen, og enda litt til før man kommer til lysløypa igjen.
  • 8-13km: Et lett parti igjen. Man følger lysløypa et lite stykke før man tar til venstre igjen og følger skiltingen til Granåsen. Vær obs på den skarpe venstresvingen ved Stykket (samme som i Marka Rundt).
  • 13-16km: Endelig kommer et tøft parti igjen. Fra Granåsen stiger det pent i starten, før det blir noen skikkelige kneiker opp til Rønningen.
  • 16-18km: Løypas raskeste strekning, noen få minutter med hvile før grombakken kommer.
  • 18-20km: Rundens hardeste parti og mest beryktede stigning; Lindboeløypa.
  • 20-25km: Løypas siste parti er småkupert og fint. Avsluttes med en liten bakke opp til Skistumyra.

Stort løypekart i PDF-format (16MB)

Siste fra arrangørstaben:

Mandag 19. mars: De siste ukers regnvær har tæret på snøen i Marka, men vi ser det fremdeles som mulig å arrangere en legendarisk femmil. Generelt er ikke problemet med traseen fra i fjor, snømengden, men heller myrhull her og der. Femmilskomiteen ved Einar og meg selv gikk onsdag i forrige uke gjennom hele 25 kilometeren, og det største usikkerhetsmomentet virker å være på Geitfjellet, nærmere bestemt nedkjøringene mot Tømmerdalsveien.

Dersom Geitfjellet skulle vise seg å være vanskelig å benytte, har vi flere alternative traseer i bakhånd. Derfor er vi forsatt innstilt på å få arrangert en femmil til helga. Påmeldingen er ikke bindende, men arrangøren ønsker å vite omtrentlig hvor mange som stiller. Jentene går også 50km! (men det blir ikke bil til de som setter løyperekord)

Mandag 5. mars:

Klubbmesterskapet over 50 kilometer skal etter sigende arrangeres 24. mars. Arrangementskomiteen består foreløpig av Einar «Karbo» Brekke, Odd Eirik Farestveit og Anders «Langt-i-fra-Mieto» Gullhav, men alle disse ønsker selvfølgelig å stille på startstreken også.

Løypa planlegges å følge fjoråretstracé, bortsett fra at vi i år ønsker å følge øvre del av Thorshaugløypa ned til krysset mot Stykket på Fjellsetermyra, for å hindre at folk går feil. Hogstkomiteen i arrangementskomiteen planlegger å befare arenaområdet på Hytta i helga, og eventuelt gjøre beskjæringer slik at langrennerne får gode forhold under rennet. Løypekartet fra i fjor kan sees her, mens løypeprofilen ligger her. Løypekartet ligger også ute på Google Maps (min egen GPS track fra i fjor), se HER Ellers viser løypeprofilen alltid ca 40 meter for høy moh., noe som skyldes en buggy Android app. Total stigning skal dog være riktig. Den er 824 meter per runde, som gir en Mikkelsen-indeks på 32,6, hardt nok for de fleste. Det blir som i fjor en drikkestasjon etter 25 kilometer. Kanskje det også blir en til på runden, men det avhenger av at noen føler seg kallet til oppgaven.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *