Hemsedal rulleskifestival

7 – 9 Juli braket Hemsedal rulleskifestival i gang. Dette er andre året det blir arrangert. Løperantallet og profesjonaliteten til både utøvere og frivillige hadde en progresjon fra året før. Fredag kveld var det duket for skøyting sprint i den 1. år gamle rulleskiløypa. Løypa var relativt hard med en løpstid på ca 4 min. Under prologen som ble vunnet av Håkon Hjelstuen fra Lyn – ski, ble beste NTNUI-løper prolog spesialist Ole Sollien Hulbak på en 8 plass etterfulgt av Jakob Mestvedthagen 11. plass og Ola Jordheim på en 14. plass. I Heatene ble det en tidlig exit på Jordheim, Jakob karret seg videre med en andreplass i kvarten. Etter litt bestikkelser presterte Hulbak også å komme seg videre til Semi etter å ha havnet på 4. i sin kvartfinale. Ole selv ønsker ikke å kommentere hvorvidt dette er sant eller hvor stort beløp han må ut med, men det ble overhørt noe om halve studiestipendet!

Tandberg har kontroll feltet

Lørdag var det 25 km klassisk fellesstart på programmet. Vebjørn Tandberg var tidlig framme i tett og satte sprekker i feltet. Men måtte betale for dette i langbakken rett før halvgått løp, eneste «NTNUI-løper» som hang med Jr-verdensmester Petter Reistad opp til toppen var Jordheim. Etter luregåing i front hadde Jakob akkurat greid å kommet seg opp til hovedfeltet, bestående av 9 mann, før den avsluttende runden i rulleskiløypa. Men han måtte kjapt se feltet gå fra han da fart ble justert opp rett før mål. Beste mann i «gul-grønt» ble Ola på en 6 plass. 28 sec bak vinneren Petter Reistad.

 

Søndagens syrefest som bød på en runde i rulleskiløypa etterfulgt av 255 m stigning fordelt på 2,4 km, og for å toppe det hele ble distansen gjennomført i skøyting. Jaktstarten ble ledet an av Erik Lippestad Thorstensen. Ola var første trønder ut fra startblokken som nr 6 rett før nr 7 Jakob, og Ole halvannet minutt bak der igjen. Med formen til Jakob ble det ikke noe av et NTNUI tog, Ola gikk på fra start og prestert å gå seg opp til en 3 plass sammenlagt, med dagens nest bestetid, rett bak Reistad. Ole tok igjen Jakob inn i langbakken og distanserte «årets nykommer», som nå ligger an til å få «årets Brink» samt «Linselus». Det er flere som har meld sin interesse for Oles oppkjøring inn mot arrangementet. Av det som har kommet fram i lyset (leses: strava) har skøyteøktene mangedoblet seg denne sommeren.

 

Beklager at det ikke foreligger noen sammenlagttider, men det gjør det dessverre ikke hos arrangøren heller. Enkeltresultater finnes på
her

 

Ola og Jakob

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *