Kanalrennet – ny linselus?

Som dei fleste veit, enten ein vil det eller ikkje, var Jakob Meløy sesongens store linselus. Mange undrar seg om han klarar å gjenta bragden komande sesong. Med tanke på fjorårets prestasjonar, er dette utvilsomt innan rekkevidde. Likevel ser det ut som han får ein sterk utfordrar i mannen med same fornamn – Jakob Mestvedthagen.

I beste sendetid kunne ein observere den gulgrønne kondomdressen langt framme i feltet

Bilde henta frå TV2, utan tillatelse

Sistnevnte hadde nemleg opptil 30 sekund TV-tid under Kanalrennet, eit rulleskirenn på 50 km med heile Norges-eliten på start. Ikkje verst at den gulgrøne kondomdressen får markert seg frame i tet då, nei! Mestvedthagen klokka til slutt inn som nummer 29, 04.37 min bak vinnararen Sundby, som kom i mål på 1.38.44. Bak Jakob på resultatlista var mellom anna kjende namn som John Kristian Dahl, Ånund Lid Byggland og Gaute Kvåle. Med andre ord ein sterk prestasjon!

Også NTNUI-kjenning Ola Jordheim leverte eit godt renn, med 10. plass totalt på 25-kilometeren. Her må vi snart kunne vente ein overgang til ein betre klubb (les: NTNUI).

Redaksjonen har tatt seg ein prat med Mestvedthagen: 

Oppsummér rennet kort: 

– Etter den stjernespekket startliste var det ingen bombe at det ble kjør hardt fra start. Det gikk litt i rykk og napp frem til langbakken på førsterunden, da Sundby bestemte seg for å splitte opp tetgruppa ytterligere. Jeg havnet i en fin gruppe ledet av den dobbelte Vasalopp-vinneren John Kristian Dahl (trolig i tidenes Mai-form). Gruppa holdt seg mere eller mindre samlet inn til mål der jeg til slutt havnet på en 29. plass.

Var dette eit planlagt stunt for å få prisen «Årets linselus» på stakefesten 2018?

– Tja, planlagt og planlagt, men når jeg først var femme der tenkte jeg at jeg kunne gjøre det beste ut av situasjonen, og skaffe NTNUI (og meg) litt PR. Er jo mange sterke kandidater med i denne klassen, så tror ikke det holder med den tiden jeg fikk, men jeg er jo ett skritt nærmere tittelen nå.

Kor mykje meir skal du vise deg fram i TV-ruta framover?

– Ser egentlig for meg at TV2 vil komme opp og sende live fra Hemsedalrulleskifestival, men dette ser dessverre dårlig ut, (men det er heller ingen grunn til å gå glipp av tre festdager med rulleski i fjellbygda…) Og da Paradise hotell søknaden også i år ble avvist blir man nødt til å legge ned en solid trenings innsats i sommer og høst for igjen være med for å kjempe om TV-tid til vinteren.

Én tanke om “Kanalrennet – ny linselus?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *