NTNUI-løper med sterk seier i den svenske sesongåpningen!

bruks-hus-2

Siljeströms pensionat & vandrarhem var ikke noe dårlig valg av ovenattingsplass!

Torsdag formiddag satte fire NTNUIere (eller 3 NTNUIere +1) seg i bilen og kjørte til Bruksvallarna, i god tro om at de skulle kunne være med å kjempe om topplasseringer i den svenske sesongåpningen. Etter en rask rekognosering av løypa reiste vi til vandrehjemmet i Tändalen der vi skulle overnatte. Jonas hadde fått beskjed om at det ikke kom til å være alt for mange gjester der, men at vi skulle få et hus med over 40 overnattingsplasser for oss selv kom litt uventet. Gulvplassen i huset var upåklagelig, men takhøyden kunne nok vært litt bedre. Spesielt for novemberstjerna Olav ble dette en utfordring. Takhøyde på to meter er nok ikke optimalt for NTNUIs høyeste skiløper. Men dette satte ingen stopper for at testvinneren fra treningssamlingen to uker tidligere  fortsatte å levere på et høyt nivå. For på fredagens 10km skate kom Olav inn til en sterk 183. plass av 249 løpere. Men han ble likevel slått av Jonas, som ikke gikk for NTNUI denne gangen. Han viste at Olav likevel ikke er uslåelig, og kom inn til en imponerende 157. plass. Sebastian kom i mål noen få sekunder bak Olav på en 198. plass og like bak kom Jakob på plass nr. 218.

bruks-hogde

Olav under seiersinnmålingen før start lørdag

Slitene etter et hardt skirenn kjørte vi tilbake til vandrehjemmet. Der stod restitusjon på et høyt nivå på programmet. Det startet med pasta carbonara, avslapping, skøyteøkt med x antall runder på en travbane, taco og mer avslapping. På lørdagen stod 15km klassisk intervallstart på programmet. De nye reglene til FIS måtte følges og før start måtte alle løpere bli målt i høyde, slik at de kunne kontrollere at ingen stilte opp med skistaver over 83% av høyden på rennet. Her befestet Olav nok en gang sin posisjon som novemberstjerne. Det var ikke en eneste løper i startfeltet som kunne måle seg med Olav sine 201cm i innmålingen av høyde og staver. Dermed kunne NTNUI ta med seg en seier hjem til Trondheim! På selve rennet fortsatte Olav å imponere og gikk inn til en meget imponerende 119. plass av 178 løpere. Like bak Olav fulgte Sebastian på 133. plass. Bare 5 sekunder bak Sebastian fulgte Jonas på 134, og like etter fulgte Jakob på 148.

bruks-felles

Fire fornøyde løpere etter målgang lørdag

Kort oppsummert så kan nok alle fire si seg godt fornøyd med helgas prestasjoner, både i og utenfor løypa!

3 tanker om “NTNUI-løper med sterk seier i den svenske sesongåpningen!

  1. Utrolig sterkt av novemberstjerna, måtte utvikling som julestjerne fortsette og han ikke bukker under for stravapress eller for julemat til kraftig reduserte priser. Lykke til med videre treningsarbeid!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *