Stavlengder og Stakefrie soner – NSF dilter etter

Det er velkjent at FIS har vedtatt nye regler rundt stavlengder og også tillatt bruk av stakefrie soner. En nedverdigelse av alt arbeid og utvikling som har skjedd i den klassiske teknikken(les: staketeknikken) de siste årene.

bratsberg8

Vil det være noe poeng med staketester som Bratsbergtesten og Bjørndalen staketest om man ikke får stake i renn i fremtiden? Blir det diagonalgang også på flatene? Hvem vet?!

Nå har imidlertid skiforbundet kommet sitt eget offisielle vedtak i forbindelse med høstmøtet. De følger FIS hva gjelder stavreglement (83% av kroppslengde m/skisko u/lue fra stavspiss til øvre festeanordning for håndtak). Okei, det visste vi jo. Det som er mer interessant(les: provoserende) er at renn i NC jr, NM jr, Sprint/stafett HL og Sr. cup Gålå SKAL alle ha MINST én stakefri sone. I andre konkurranser står man fritt til å innføre dette, noe sikkert en del vil gjøre.
Slik jeg ser det risikerer man også å måtte straffe løpere som dessverre har dårlige ski i konkurranse. Om man har bakglatte ski og kommer inn i en bakke, vil det ofte være raskere å stake enn å måtte løpe fiskebein uten feste. Man øker dermed sannsynligheten for at enkelte vil komme i skade for å benytte teknikken glidende fiskebein, eller kjerringdans som vi liker å kalle det, noe som strider mer mot reglementet hva angår klassiskteknikk enn staking gjør. Vil de heller at man skal skøyte enn å stake? Da er vi i så fall rakt ut på motorveien i retning friteknikk i alle renn, slik det har vært i skiskyting og kombinert i mange år!
om du har tanker om dette, er det bare å fyre laus i kommentarfeltet? Bakstreversk er det første som slår meg 😛
Diddzter
PS: Vedtaket fra høstmøtet finner du her:
http://www.skiforbundet.no/Documents/Gren/Langrenn/Langrennskomiteens%20m%C3%B8ter/H%C3%B8stm%C3%B8tet%202016/Infoskriv,%20regeloppdateringer%20vedr%20klassisk,%202016-17[1509].pdf

Én tanke om “Stavlengder og Stakefrie soner – NSF dilter etter

  1. Lurer litt på hvordan de har tenkt å håndtere dette regelverket, må komme en klar presisering på hvordan man skal gå/løpe fiskebein om man har glatte ski.
    Dagen håndtering av regelverket vil vel gjøre at man staker på flatene og skøyter i motbakkene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *