Tirsdag tok Sondre, Thorbjørnsen og undertegnede seg friheten til å gjøre en rekognosering av løypa til årets Studenterfemmil fremfor å delta i årets siste Hyttekarusell. Ettersom det har vært mildt i det siste og smeltesesongen er godt i gang, er det blitt besluttet at den originale traséen er nødt til vrakes på grunn av lite snø og manglende preparering i nordre del av Bymarka. Men frykt ikke, Bymarka sør for Fjellsetervegen byr også på flott femmils-terreng! Løypepatruljen har funnet ei ny løype som klokker inn på nøyaktig 25,0 km ifølge Stravas ruteplanlegger og gir sløyfa 892 høydemeter. Dersom dette stemmer snakker vi om en Mikkelsen-indeks på hele 35,7 m/km og det er altså duket for ei knallhard femmil (til sammenligning hadde årets utgave av Marka Rundt en Mikkelsen-indeks på 29,6 og Birken 23,3: ref. undertegnedes stravaprofil)! Det blir et herlig gjensyn med Lindboe-løypa og som reserve for Rustadrenna kommer den korte, men bratte Skjelbreidalen på slutten av runden.
Rennleder Halden har belsuttet at det ikke vil være rom for skibytte på runding. – På runding skal man bruke tiden på å skylle ned koteletter og lefser med vørterøl og andre styrkedrikker, ikke bytting av ski, melder han. Man vil allikevel få lov til å bytte dersom man opplever utstyrsproblemer. Han opplyser også om at man må være varsom fra ca. 500m før Grønlia til man er kommet ned i Skjelbreidalen. – Sola har tatt godt og det er litt grus og stein noen plasser. Spesielt over tunet på Grønlia. I verste fall vil man måtte løpe 30 meter med skiene i hånda.
Ettersom det ser ut til at forholdene vil gi lange rundetider er det ikke tatt noen avgjørelse på om man vil holde seg til den opprinnelige planen med cut-off for start på runde 2 ved passerte 2t 15 min enda. Lang tidsbruk setter derimot ingen kjepper i hjulene på bankettvogna som triller i gang på MeldEPOsten kl. 18.00!
Vel møtt til Studenterfemmila!
Tilbaketråkk: Studenterfemmila 2016 – en ekte kraftprøve! | NTNUI Langrenn
Hva blir startintervallen?
Det blir en mann eller kvinne hvert 30. sek