Vasaloppet 2015

Vasaloppet 2015 er over, riktignok for en god uke siden. Årets lopp ble en såpass hard batalje at den krever litt ekstra tid for å forlate kroppen.

En debutant og en erfaren ringrev før start

En debutant og en erfaren ringrev før start

I år var det litt lettere/mindre usikkert smøremessig enn fjoråret. Ikke noe fram og tilbake; rubb eller ikke-rubb. Reint klisterføre, – for de som ikke var dristige/sterke nok til å gå på blanke ski. I år som i fjor, snøfattig vinter og en smule varmere enn vi skiløpere liker det. Dette resulterte i år igjen med innsnevring av startsletta etter noen hundre meter for å unngå de verste tjernene. Men vær du sikker, våte på beina ble man uansett, med nok av vannhindre i startfeltene. Både svensk og norsk kringkasting fleipet godt med at arrangørene hadde stått og delt ut redningsvester.

Vannhindrene ble uansett ikke det største samtaleemnet etter årets utgave, det ble nemlig startnettet som holdt igjen nærmest halve eliten. Det var tidlig litt uklart hva som var årsaken til problemene. Arrangørene var tidlig ute med å gi skylden på en litt for ivrig mann i første rekke med startnummer 142, som dro med seg massene og dermed lagde kluss som med startnettet. Noe som høres litt rart ut, for de har vel ikke investert i tidsinnstilte nett. Uansett – nevnte mann står i hvert fall oppført som i DSQ i resultatlista. Da står man fritt til å tolke..

Marthinsen visste tidlig at han kom til å knuse Skiraffen

Marthinsen visste tidlig at han kom til å knuse Skiraffen

Et nærmest like stort samtaleemne etter endt lopp, det var føret. Sjeldent tungt føre. Og sjeldent stor spredning blant eliten òg. Den som fikk godt stavfeste over de svenske myrene, fortjener Skiraffens fortjenestemedalje. Ingen tvil.

Det grønne toget var stort, og flere av de grønne stod for store prestasjoner i løypa.
Verdt og trekkes frem er Trysilekspressen Espen A. Sørlie, første gang topp 100. Sterkt! Selv om hovedpersonen kanskje ikke jubler rekordhøyt for 92. plassen, så er det fortsatt imponerende. Oppdølingen Ånung Viken stod også for en meget sterk prestasjon, og dunka inn på en 142. plass, og rett inni personlig startnummer til neste år. Rått!

Nesten først i led 3 da....

Nesten først i led 3 da….

Vi ses definitivt igjen til neste år! Og da lover Skiraffens representant at HalvVasan blir til HelVasan.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *