Når du nå har navigert deg frem til NTNUI Fektings hjemmesider har du også sikkert lyst til å finne ut litt mer om fekting. Hvordan foregår fekting som sport? Er det farlig, er det dyrt, hvem kan starte og er det mulig å prøve seg? Noen av disse spørsmålene skal vi forsøke å svare på her. Du vil ikke få en opplæring i fekting, men et lite innblikk i hvordan fektingen foregår i NTNUI.

Fekting er en sport som er utviklende både fysisk og psykisk. Den fremmer utholdenhet og konsentrasjon. Det betyr ikke at dette er forutsetninger man må inneha for å begynne med idretten. Det er heller en beskrivelse på hva man utvikler under treningen.

All fekting, både opplæring og trening, som mosjon eller konkurranse, foregår innendørs i organiserte former og med nødvendig utstyr, både for fekteren og på det stedet fektingen foregår.

Selv om man faktisk benytter «våpen» under treningen er fekting ikke farligere enn andre idretter. Man blir utstyrt med nødvendig sikkerhetsutstyr før trening tar til, og trenger derfor ikke være bekymret for at det skal oppstå farlige situasjoner. «Våpenet» er heller ikke lenger noe våpen i tradisjonell forstand, slik det var i eldre tider, da det ble brukt i krig eller dueller. Betegnelsen våpen har likevel fulgt med inn i sporten. Dagens våpen er gjort ufarlig ved hjelp av moderne teknikk og et strikt regelverk.

Tre forskjellige våpen er autorisert for bruk i fekting: kårde, florett og sabel. I Norge har vi i mange år kun fektet med kårde, ganske enkelt for å konsentrere oss om ett våpen. Foruten våpen, må fekteren ha beskyttelsesdrakt, som imøtekommer fastlagte sikkerhetskrav. De viktigste komponentene i det personlige utstyret er drakten: jakke, bukse, hanske og maske. Dette utstyret må fekteren holde selv, og koster for tiden ca kr 3.500. Bortsett fra kården, som man kan være uheldig med å skade, så vil det øvrige utstyret normalt holde seg i årevis. Klubben har en del utstyr til låns, men det anbefales å kjøpe eget om man ønsker å fekte mer aktivt.

Dersom fekting frister nettopp deg, så er det ikke noe problem å komme innom for en uforpliktende prøve. Treningstidene finner du i margen til høyre. Ellers arrangerer vi ett eller to nybegynnerkurs i året, alltid i høstsemesteret og av og til også i vårsemesteret . For å kunne delta må man være medlem av NTNUI.

Dersom du skulle ha spørsmål kan de rettes til gruppas leder.