Skip to content

Taklinger 2004-2013

Alle utgavene av Attacs lokalblad i Trondheim er nå samlet i en lekker pdf, slik at alle enkelt kan ta del i den fantastiske dokumentasjonen dette utgjør.

Taklinger 14 klart for gratis nedlasting nå!

Endelig er NTNU/HiST Attac klare med et nytt nummer av lokalbladet Taklinger. Nummer 14 i rekken gir deg bl.a. utfyllende stoff om den lokale kampen mot skatteparadiser.


Last ned som pdf her.

Foredrag på Strinda VGS

NTNU/HiST Attac var nylig inviterte for å holde foredrag or elever i samfunnsgeografi ved Strinda videregående skole. På bildet under, ser du Attacs utsendte Ronny Kjelsberg (forkjølet og med kaffekopp) omgitt av samfunnsengasjerte elever.

- Jeg klippet og limte og oppdaterte litt i en tre-fire gamle powerpointforedrag, så de som har fulgt NTNU/HiST Attac tett i mange år finner kanskje noe de har sett før her, men dere kan uansett gjerne legge ut slidene, sier en glad og fornøyd innleder til NTNU/HiST Attacs blad Taklinger.

- Det er alltid spennende å snakke til, og ikke minst diskutere med ungdom som har en spesiell interesse for problemstillingen, sier Kjelsberg med grøtete og forkjølet stemme, før han tar en halspastill og hoster videre.

Se slidene under:

Skatteparadisfritt Sør-Trøndelag!

Etter initiativ, og subtilt påvirkningsarbeid med julekalender (se forrige post), fra NTNU/HiST Attac (og en interpellasjon fra et Attac-styremedlem som tilfeldigvis også er fylkestingsrepresentant fra Rødt), har Sør-Trøndelag Fylkesting nå vedtatt støtte til initiativ for å hindre skatteapardisenes aktivitet, og bedt fylkesrådmannen “utnytte regelverket optimalt” for å unngå avtaler med selskaper som benytter seg av skatteparadiser.

Suksess m.a.o.

Interpellasjon om skatteparadisfritt Sør-Trøndelag med mer informasjon: http://pa.stfk.no/utv_caseinfo.asp?utvalg=FT&caseno=1439872&dayno=17&Year=2013-2-27&db_source=1

Interpelllasjon med svar (og vedtatt forslag) fra Fylkesordføreren er limt inn under.

Attac Norges ressurssider om skatteparadis:
http://skatteparadis.attac.no/
http://skatteparadis.attac.no/skatteparadisfri/

NTNU/HiST Attac gir skatteparadisjulekalendre til lokalpolitikere

Attac Norge har som du kanskje har fått med deg, delt ut skatteparadisjulekalendre til enkelte heldige rikspolitikere: http://www.attac.no/2012/11/30/norske-kommuner-i-kamp-mot-skatteparadis/

Vi i NTNU/HiST Attac vil ikke være dårligere så vi har delt ut kalendre til et knippe heldige lokalpolitikere i Sør-Trøndelag og Trondheim. Se billedserien under:

Vi begynte på Fylkeshuset:


Karianne Tung er Leder i Opplæringskomiteen og nettopp valgt til 4.kandidat på stortingslista til Ap


Olav Huseby er gruppeleder for Ap på Fylkestinget


Karin Bjørkhaug er gruppeleder for KrF og Leder for Samferdselskomitèen


Henrik Kierulf er Leder i Trondheim Høyre og nestleder i opplæringskomiteen i Sør-Trøndelag


Torhild Aarbergsbotten er gruppeleder for Høyre og 3. kandidat på stortingslista


Ronny Kjelsberg er gruppeleder for Rødt og 1.kandidat til stortinget

Fylkesordføreren var ute på vift da NTNU/HiST Attacs utskremte medarbeider var på tur, men han fikk en kalender i posthylla. Det samme gjorde et knippe heldige politikere på Trondheim Rådhus!

Vi har også delt ut noen kalendre til flittige studenter som satt og leste til eksamen på NTNU Dragvoll. Det ryktes at det er noen svært få igjen, så kontakt Helge om du er ivrig på ha ha din helt egen skatteparadiskalender. Eller også kan du følge kalenderen digitalt – dag for dag – fp Attacs skatteparadissider: http://skatteparadis.attac.no/

Lykke til!

Bakgrunnsrapporter om krisa og Hellas

Tidligere i høst arrangerte Attac som kjent et spennende møte med Ebba Boye fra Manifest Analyse om årsakene til krisa Europeiske land i dag er i. Boye mente at Hellas måtte ut av Euro-sonen for å kunne komme på beina igjen.

I motsetning til skatteparadismøtet vårt, har vi ikke filmet det, men Manifest Analyse har heldigvis laget rapporter som danner bakgrunn for foredraget.

Last de ned her: Den late greker: http://manifestanalyse.no/-/bulletin/show/707364_nytt-notat-den-late-greker
Fra finanskrise til velferdskrise: http://manifestanalyse.no/-/document/show/11703_notat2-2012

Last ned og les.

Video fra skatteparadismøtet

Under kan den som ikke fikk med seg NTNU/HiST Attacs foredrag om Skatteparadis få med seg Sigrid Klæboe Jacobsens foredrag ved å se videoen under. Vi har laget den i to deler, slik at du kan få en hente-popcorn-pause underveis!Hvem har skyld i krisa?

Meld deg på Facebook-eventen her: https://www.facebook.com/events/541755192507446/
Skriv ut, og heng opp plakaten:

Skatteparadismøte 15. oktober: Plakat!

Skriv ut og heng opp: Der du jobber, der du bor etc.

Åpent møte: Kampen mot skatteparadisene!

MANDAG 15.10 kommer Sigrid Jacobsen fra Tax Justice Network til Dragvoll for å holde en innledning om hva hva skatteparadis er og for å lære oss mer om temaet. Det vil åpnes for spørsmål etter innledningen.

Lurer du på hva et skatteparadis egentlig er, hvem som benytter seg av de og hvem denne virksomheten går utover? Ta med matpakka til rom D106 på Dragvoll fra kl 13:00 til 15:00.

Attac lanserte 15. september sin kampanje om skatteparadisfrie soner, og dette møtet vil introdusere problematikken rundt skatteparadis.

Arr. NTNU/HiST Attac

http://www.facebook.com/events/358841477532417