Info

Epostlister

Tekisuikan har to epostlister for klubbens medlemmer. Den ene er listen aikido-alle. Alle klubbens medlemmer som har gjennomført bybegynnerkurset bør være medlemmer av denne. I tillegg har vi listen aikido-nybegynner, som kun brukes under nybegynnerkurset om høstsemesteret. Dersom du er interessert i å bli med på nybegynnerkurs bør du melde deg på denne. Listen slettes etter hvert nybegynnerkurs. Begge listene er beskyttet mot spam ved at man må være medlem av listen for å poste til dem.

Hvor trener vi?

Tekisuikan holder treninger i Kampsportrommet på Dragvoll Idrettssenter (3. etasje) og i dojoen på Idrettsbygget Gløshaugen (1. etasje). Dersom du trenger kart for å finne fram kan du finne det her:

Nybegynnertreninger

Alt du trenger er vanlig mykt treningstøy. Velkommen!

Nybegynnertreningene er til for å ta ekstra godt vare på våre nye medlemmer. Det er en introduksjon til aikido for deg som ønsker å prøve aikido for første gang. Treningene krever INGEN forkunnskaper og vi kommer til å gå igjennom grunnleggende fallteknikk og grunnteknikker på en måte alle skal kunne henge med på. Nybegynnertreningene går to kvelder i uken, og selv om vi anbefaler alle å trene to ganger i uken hvis det er mulig er det selvsagt helt greit at du trener en gang i uken i en periode med mye arbeid i studiene. Du trenger ikke noe spesielt treningsutstyr når du starter. Ta på deg noen behagelige treningsklær (langbukser) og kom på trening. Når du har bestemt deg for at du har lyst til å fortsette med denne spennende aktiviteten kan du kjøpe den tradisjonelle japanske hvite treningsdrakten vi bruker.

Vanlige feiloppfatninger er at man må være veldig fleksibel eller sterk eller tøff for å trene kampkunst. Dette er ikke sant. Nesten alle som virkelig ønsker å trene aikido kan trene. Kom og prøv selv, og ta gjerne med venner på trening. Det er en veldig sosial aktivitet, vi bruker nesten hele tiden til å trene sammen med en partner og vi bytter partner mellom hver øvelse. Så du blir ikke bare kjent med gamle venner på en ny måte, men blir også kjent med mange nye mennesker. Tidligere erfaringer innenfor kampkunst eller kampsport er altså ikke noen forutsetning, og de fleste av våre medlemmer startet på aikido uten noen forkunnskaper innen denne typen idrett. Enkelte av oss var ikke engang noe særlig glad i å trene generelt før de begynte på aikido. Aikido er en veldig givende og gøy form for trening, så treningen blir en glede i seg selv, og ikke bare noe man gjør for å holde seg i form!

Her kan du finne noen nyttige tips til nye i aikido, og også noen regler som følges i aikidoklubber over hele verden. Velkommen på trening! Hvis du har noen spørsmål er det bare å spørre Marius (mwarholm @ gmail.com) eller James ( james.arnfinsen @ gmail.com ).

Semesteravgift

Uansett hva du ønsker å trene må du være medlem av SIT/NTNUI for å bruke idrettsbyggene. Dette koster 1700 kroner per år(per August 2015) for studenter ved NTNU. Ellers er treningen i vår klubb gratis frem til 1. oktober. Semesteravgiften på 200 kr betales til klubbens kontonummer: 86014352491 innen 1.oktober. Semesteravgiften går til å dekke kontigenten i NAF (Norges Aikidoforbund) og Norges Kampsportforbund. I tillegg inkluderer semesteravgiften skadeforsikring.

Graderingssystemet i aikido

I aikido bruker vi ikke fargede belter. Vi har kun hvitt belte for de første 6 gradene (6. kyu til 1. kyu) og svart belte for de neste gradene (1. dan og oppover). Vi har også et tradisjonelt japansk plagg som vi kaller hakama. Dette er en slags vid foldebukse som samuraiene brukte for å skjule fotbevegelsene sine. Den ble også brukt som ridebukse. Forskjellige land har forskjellig praksis når det gjelder regler for hakama. I Norge kjøper man hakama når man har gradert 3. kyu (etter ca 3 år). Mer informasjon om gradering kan du finne her.

Nyttige ressurser